class="">Claudiu Bleonț: „Oamenii trebuie să meargă la teatru și după festival“

Claudiu Bleonț: „Oamenii trebuie să meargă la teatru și după festival“

Ultima zi a Festivalului Național de Teatru le oferă un spectacol inedit bucureștenilor: „Rinocerii“, de Eugène Ionesco, în regia lui Robert Wilson, la Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova.

2 noiembrie 2014,  Articole

Ultima zi a Festivalului Național de Teatru le oferă un spectacol inedit bucureștenilor: „Rinocerii“, de Eugène Ionesco, În regia lui Robert Wilson, la Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova, de la ora 19.00. După ce a jucat În Revizorul, În regia lui Felix Alexa, la Teatrul Național București, Claudiu Bleonț va putea fi văzut În spectacolul Rinocerii, care va fi transmis În direct duminică, 2 noiembrie, la Grand Cinema & More, din incinta Mall-ului Băneasa Shopping City.

un articol de Judy Florescu

Vineri, 31 octombrie, a fost a șaptea zi a Întâlnirilor dintre public și spectatori, În Pasajul Universității, care a fost transformat pe Întreaga durată a Festivalului Național de Teatru În Pasajul FNT.

Timp de 7 zile, publicul bucureștean de teatru, dar și oamenii dornici să afle noutăți despre festival, au avut ocazia să obțină un autograf de la artiștii Îndrăgiți. Tot În Pasajul FNT s-a aflat și doamna Margareta Pâslaru, care a fost Întâmpinată cu multă căldură de cei care au venit În sprijinilor inițiativei sale / un album caritabil pentru artiștii aflați la nevoie, Actorii Cântă.

bleont

În cadrul Serilor Semnăturilor Celebre organizate de FNT, spectatorii i-au Întâlnit pe Tania Popa, Coca Bloos, Marius Manole, Răzvan Mazilu, Vlad Ivanov, George Mihăiță, Claudiu Bleonț.

Click pe acest link pentru a vedea o GALERIE FOTO de la acest eveniment

„E o idee care poate fi un pic șocantă, dar eu sunt obișnuit cu astfel de Întâlniri. În 2007, am fost la Avignon cu spectacolul Hymnus În regia lui Radu Dinulescu, spectacol al Teatrului Dramatic din Galați, unde am luat premiul Presei, În secțiunea OFF a Festivalului de la Avignon. Acolo, vorbeam cu spectatorii În limba franceză.

Ideea FNT-ului e foarte mișto, pentru că teatrul trebuie să iasă În stradă. Oamenilor le e mult mai bine Împreună decât să stea izolați. Teatrul este un fenomen social. El există, de aceea le-am spus celor prezenți aici să vină la spectacole. Poate vor descoperi oameni un pic altfel decât În viața de zi cu zi. Oamenii trebuie să meargă la teatru și după festival“, a declarat Claudiu Bleonț.

Foto: Lucian Muntean