class="">Răzvan Mazilu explică de ce este „West Side Story“ manifestul unei generații

Răzvan Mazilu explică de ce este „West Side Story“ manifestul unei generații

Coregraful Răzvan Mazilu, regizorul spectacolului „West Side Story“, prezentat aseară în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), a explicat într-o conferință de presă de ce este producția „manifestul unei generații“.

16 iunie 2015,  Articole

Coregraful Răzvan Mazilu, regizorul spectacolului „West Side Story“, prezentat aseară În Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), a explicat Într-o conferință de presă de ce este producția „manifestul unei generații“.

„West Side Story“, producția Festivalului Național de Teatru 2014 și a UNITER, după o idee a directorului festivalului, Marina Constantinescu, s-a jucat aseară În FITS și mai are o reprezentație În seara aceasta, de la ora 22.00, la BRD Scena 9.

Invitat să vorbească despre spectacolul său, Într-o conferință de presă moderată de Octavian Saiu, și avându-l alături și pe coregraful israelian Amir Kolben, Răzvan Mazilu a explicat de ce este „West Side Story“ „manifestul unei generații“.

„«West Side Story» este o idee foarte provocatoare și Îndrăzneață a directorului Festivalului Național de Teatru, Marina Constantinescu, pe care mi-a «aruncat-o» anul trecut. Ea se referă În primul rând la a demonstra că avem În România o generație de tineri actori căreia trebuie să i se dea o șansă, Într-un sistem teatral care de foarte multe ori nu oferă șanse, nu oferă posibilități de evoluție sau de dezvoltare pentru tinerii actori.

Foarte mulți actori termină facultățile de teatru, iar sistemul nu le oferă foarte multe oportunități. Și atunci, am gândit acest spectacol ca pe un manifest al unei generații care dorește să-și afirme talentul, puterea creatoare, energia, speranțele, dorința de a face teatru, dorința de a trăi frumos prin teatru, dorința de a se exprima nu doar prin verb, ci și prin mișcare, voce, cântec. Este idealul nostru de actor total care este foarte interesat de procesul prin care poate să-și dezvolte mijloacele de expresie artistică, mai ales Într-un gen, muzicalul, care se află la Început de drum În România“. 

Răzvan Mazilu consideră că