class="">Pasajul FNT: ”The History Boys” cu Mihai Dinvale, George Albert Costea și Gabriel Costin

Pasajul FNT: ”The History Boys” cu Mihai Dinvale, George Albert Costea și Gabriel Costin

Cu o zi înaintea deschiderii Festivalului Național de Teatru 2015, în Pasajul FNT de la metrou Universitate, tinerii actori George Albert Costea și Gabriel Costin împreună cu actorul Mihai Dinvale au vorbit publicului despre spectacolul ”The History Boys. Povești cu parfum de liceu” de Alan Bennet, o producție a Teatrului Excelsior.

23 octombrie 2015,  Comunicate de Presă

Cu o zi Înaintea deschiderii Festivalului Național de Teatru 2015 (23 octombrie – 1 noiembrie), În Pasajul FNT de la metrou Universitate, tinerii actori George Albert Costea și Gabriel Costin Împreună cu actorul Mihai Dinvale au vorbit publicului despre spectacolul ”The History Boys. Povești cu parfum de liceu” de Alan Bennet, o producție a Teatrului Excelsior, având traducerea, scenografia și regia semnate de Vlad Cristache. Un spectacol cu aproape 100 de reprezentații În stagiunea precedentă, foarte apreciat de adolescenți și de tineri, care a câștigat În scurt timp și un public mult mai vast.

un articol de Cristina Enescu

Mihai Dinvale, actor În spectacol și, totodată, director al Teatrului Mic, s-a arătat entuziasmat de impactul spectacolului asupra publicului: ”E mai mult decât o poveste pentru adolescenți. E un spectacol complex pentru tineri, părinți și profesori, chiar și din primii ani de facultate, care propune numeroase probleme existențiale dezbătute cu umor și cu nonșalanța vârstei. Iar copiii ăștia (tinerii actori din distribuția, n.r.), sunt o bucurie, ei sunt viitorul de bună calitate al artei actorului În România.” Actorul a adăugat că regizorul Vlad Cristache are marele merit de a fi reușit să facă din trupa acestui spectacol un grup spumos, croindu-i fiecăruia o identitate bine determinată.

dinvale pasaj

Click pe imagine pentru a vedea o GALERIE FOTO de la eveniment

Actorul George Albert Costea, care joacă rolul elevului principal, a completat: ”Acest spectacol se Încadrează Într-un trend foarte bun, de a crea spectacole pentru adolescenți. M-aș bucura ca elevii să poată veni să Îl vadă, chiar și din provincie. Trebuie să creăm un nou public tânăr, care să vină să vadă spectacole cu teme care să i se potrivească. E un text necesar În spațiul teatral și educațional de la noi.” George Albert Costea a adăugat că ideea Pasajului FNT este extraordinară, În spiritul originar al teatrului, ”care se făcea În piețe publice”.

În timpul sesiunii de autografe cu tinerii actori, vorbind În calitate de director al Teatrului Mic, actorul Mihai Dinvale a vorbit despre spectacolul ”Casa cu pisici”, prezentat În cadrul FNT, și despre necesitatea de a da tineretului din teatru șansa de a se exprima. ”Textul piesei a propus celor trei actrițe (Emilia Dobrin, Ilinca Manolache, Andreea Grămoșteanu) niște roluri formidabile, care vorbesc despre situația femeii și degradarea acesteia Într-o lume care nu o Înțelege. Suntem foarte interesați de dramaturgia scrisă de tineri, care sunt extrem de atenți la ceea ce se Întâmplă În societate.”

Fotografii: Andrei GÎndac