class="">Pasajul FNT: Cu Amalia Ciolan despre un spectacol emoționant, ”20 de ani în Siberia”

Pasajul FNT: Cu Amalia Ciolan despre un spectacol emoționant, ”20 de ani în Siberia”

Vineri 30 octombrie, o zi pe care nimeni nu ar fi putut să o anticipeze în tot tragismul ei, actrița Amalia Ciolan a fost prezentă în Pasajul FNT pentru a vorbi despre un spectacol cu o puternică încărcătură emoțională, bazat pe o poveste ea însăși cutremurătoare, ”20 de ani în Siberia”.

30 octombrie 2015,  Comunicate de Presă

Vineri 30 octombrie, o zi pe care nimeni nu ar fi putut să o anticipeze În tot tragismul ei, actrița Amalia Ciolan a fost prezentă În Pasajul FNT pentru a vorbi despre un spectacol cu o puternică Încărcătură emoțională, bazat pe o poveste, ea Însăși, cutremurătoare, ”20 de ani În Siberia”. Cartea omonimă semnată de Aniţa Nandriş-Cudla, care stă la baza acestui one woman show În regia lui Sorin Misirianțu, istorisește povestea cutremurătoare a autoarei În timpul celor 20 de ani de deportare În Siberia.

un articol de Cristina Enescu

Întrebată despre Întâlnirea cu acest text, Amalia Ciolan a povestit că la prima lectură nu a putut să-l citească complet, din cauza lacrimilor. Ulterior, i-a propus acest text regizorului Sorin Misirianțu, care a acceptat cu bucurie să facă acest spectacol, dedicându-l memoriei tatălui său, care a cunoscut și el experiența deportării, deși nu În Siberia.

”Este un text care din punctul meu de vedere vorbește despre valorile familiei” a spus actrița. ”Spectacolul a presupus un lung drum al căutării de sine. Nu am trăit personal experiența foametei și, inițial, a fost dificilă intrarea În pielea personajului, Însă am putut empatiza puternic cu această poveste În final.”

Amalia Ciolan a povestit și despre experiența documentării despre perioada deportărilor În Siberia. Întrebată ce sentiment ar fi trăit dacă ar fi Întâlnit-o pe autoarea acestui text, actrița a mărturisit că ar fi luat-o În brațe și i-ar fi mulțumit pentru cartea pe care a scris-o și pentru ceea ce a trăit.