class="">Pasajul FNT: Cu Ofelia Popii și Nicholas Catianis, despre spectacolele Naționalului din Sibiu

Pasajul FNT: Cu Ofelia Popii și Nicholas Catianis, despre spectacolele Naționalului din Sibiu

Montarea textului ”Lecția” a lui Eugen Ionescu, selectată în cadrul FNT 2015, este semnată de regizorul Mihai Măniuțiu și a fost jucată joi 30 octombrie la Teatrul Național I.L.Caragiale. Din distribuția acestui spectacol, pe scena din Pasajul FNT au poposit joi, 29 octombrie, actrița Ofelia Popii (actriță a Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu) și tânărul actor Nicholas Catianis.

29 octombrie 2015,  Comunicate de Presă

Spectacolul ”Lecția” de Eugen Ionescu, selectat În cadrul FNT 2015, este semnat de regizorul Mihai Măniuțiu și a fost jucat joi, 30 octombrie, la Teatrul Național I.L.Caragiale. Din distribuția acestui spectacol, pe scena din Pasajul FNT au poposit joi, 29 octombrie, actrița Ofelia Popii (actriță a Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu) și tânărul actor Nicholas Catianis.

un articol de Cristina Enescu

Purtătorul de cuvânt al FNT, Pompilius Onofrei, a spus despre Catianis că este ”unul dintre cei mai promițători tineri actori ai scenei bucureștene, laureat al Galei Hop, cu Premiul pentru cel mai bun actor şi care a primit și mult râvnita invitație de a fi unul din cei «10 pentru TIFF» invitați anual să fie cunoscuți de lumea filmului care se adună la Cluj, la celebrul festival de film.”

Prezentând „spumosul spectacol «Lecția»“, Ofelia Popii a precizat: ”Regizorul Mihai Măniuțiu aduce o dimensiune politică a textului, fără a pierde nimic din umorul acestuia. Scena noastră politică este, Într-adevăr, destul de absurdă. Veți avea Însă și surprize de proporții În acest spectacol.”

Vorbind despre spectacolul ”Faust”, care o are de asemenea În distribuție pe actrița originară din Arad, purtătorul de cuvânt al FNT Pompilius Onofrei a spus că ”marchează, probabil, la noi, Începutul unui fenomen de turism cultural la Sibiu. Lumea merge acolo pur și simplu ca să vadă acest spectacol.”

Ofelia Popii joacă și Într-o altă producție a teatrului sibian, prezentată În cadrul FNT, ”Nathan Înțeleptul”, după G.E. Lessing, În regia lui Armin Petras, o co-producție a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu şi a Teatrului Naţional din Stuttgart, Germania. Despre lucrul la acest spectacol, Ofelia Popii a spus: ”Armin Petras e un regizor care mi s-a lipit de suflet, care știe să Încurajeze actorul, fiind totodată și un dramaturg excepțional. S-a ținut foarte aproape de acest text scris de Lessing acum peste 200 de ani, care este totuși un text foarte actual.”

Click pe imagine pentru a vedea o GALERIE FOTO de la eveniment

Actrița a vorbit și despre primirea foarte călduroasă pe care a făcut-o publicul din Japonia spectacolelor cu care Naționalul sibian a fost acolo În turneu: ”Gulliver, Oedip au fost foarte bine primite, sunt spectacole foarte vizuale. Teatrul e un limbaj care se Înțelege În orice țară, sentimentele, trăirile autentice se transmit peste tot. Publicul era pregătit, citise textul Oedip Înainte, de exemplu, iar unii spectatori au venit la toate reprezentațiile spectacolelor noastre.”

(Foto: Adi Marineci)