class="">Răzvan Mazilu şi trupa West Side Story, Premiul de Excelenţă la Gala vedetelor VedeTeatru de la Buzău

Răzvan Mazilu şi trupa West Side Story, Premiul de Excelenţă la Gala vedetelor VedeTeatru de la Buzău

Sâmbătă, 4 iunie 2016, a avut loc la Buzău festivitatea de premiere a Galei vedetelor – VedeTeatru. Premiul de Excelenţă s-a decernat coregrafului şi regizorului Răzvan Mazilu şi trupei West Side Story pentru susţinerea şi promovarea spectacolui muzical.

6 iunie 2016,  Articole

Sâmbătă, 4 iunie 2016, a avut loc la Buzău festivitatea de premiere a Galei vedetelor / VedeTeatru. Premiul de Excelenţă s-a decernat coregrafului şi regizorului Răzvan Mazilu şi trupei West Side Story pentru susţinerea şi promovarea spectacolui muzical.

West Side Story / Manifestul unei generaţii este o producţie a Festivalului Naţional de Teatru 2014 şi UNITER, un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, având ca sponsor principal BRD / Groupe Société Générale şi coproducător Teatrul Odeon.

Într-un interviu acordat revistei SpectaCool, publicaţie oficială a Galei VedeTeatru, coregraful Răzvan Mazilu şi actriţa Ana Bianca Popescu au vorbit despre importanţa spectacolului West side story. 

„Marina Constantinescu este cea care a avut ideea unui workshop musical, În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, tocmai pentru a dezvolta acest gen. Ne-am dorit să dăm acestei generaţii importanţa care i se cuvine. Unei generaţii care tinde să fie ceea ce numim noi actorul total, actorul pregătit să cânte, să danseze, să facă actorie În primul rând şi să se exprime pe toate planurile“, a spus Răzvan Mazilu.

„Tocmai terminasem masterul, făcusem Chicago şi am văzut anunţul de casting pe care Îl făcea Răzvan Mazilu. Nu ştiam că va fi vorba de un spectacol, ştiam că vrea să facă un workshop“, a completat Ana Bianca Popescu.

„Ideea era a unui workshop care avea drept finalitate un spectacol. Noi am numit spectacolul Manifestul unei generaţii În ideea În care teatrul trebuie să continue cu actorii talentaţi, care vin din urmă. Asistăm tot timpul la aceste prejudecăţi, auzim tot timpul că actorii nu mai sunt cei de altădată şi că... Teatrul nu mai e ce a fost sau că filmul nu mai e ce a fost. Fiecare epocă are generaţia ei de actori, de vedete. Noi asta am dorit să demonstrăm. Este manifestul lor de Încredere asupra unui viitor, care poate părea promiţător“, a completat Răzvan Mazilu.

Imagine din spectacolul „West Side Story“, prezentat la Buzău

Premii În cadrul Galei

Festivitatea de premiere a fost urmată de un concert extraordinar Adrian Naidin & Band. Juriul de specialitate format din Doina Papp (critic de teatru), Gabriela Popescu (actriță) și Vlad Cristache (regizor) a ales câștigătorii celei de-a XIII-a ediții a festivalului buzoian.

Marele premiul al Secţiunii Oficiale s-a oferit ex-aequo spectacolelor: ActOrchestra, regia Horia Suru (producţie a Teatrului Naţional „I.L Caragiale”, Bucureşti) şi Zic Zac, un spectacol de Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu (producţie a UNATC „I.L. Caragiale” şi GODOT Cafe-Teatru, Bucureşti).

Premiul Vedeta de Mâine s-a acordat ex-aequo actriţelor: Lavinia Pele pentru rolul Sofia Alexandrovna din spectacolul Unchiul Vanea de A.P. Cehov (producţie a UNATC „I.L. Caragiale”) și Evelin Konyves pentru rolul Mama din spectacolul Nunta Însângerată de Federico Garcia Lorca (producţie a Universităţii de Arte Târgu-Mureş. Facultatea de Arte În Limba Română).

Premiul de Excelenţă s-a decernat coregrafului şi regizorului Răzvan Mazilu şi trupei West Side Story pentru susţinerea şi promovarea spectacolui muzical.

Spectacolul ActOrchestra este şi câștigător al Premiului Publicului.

Aproximativ 4000 de spectatori au fost prezenți la evenimentele din cadrul secțiunilor festivalului: Selecția Oficială, Vedeta de Mâine, Vedete pentru Copii, Ateliere, Conferințe/Lansări de carte și alte evenimente conexe.

Festival desfășurat În perioada 28 mai / 4 iunie şi ajuns la cea de-a XIII-a ediție, Gala vedetelor / VedeTeatru este organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău și cofinanțat de UNITER, reprezentând unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Buzău.