class="">Teatrul contemporan și publicul lui

Teatrul contemporan și publicul lui

20 octombrie | 16:00 – HUB FNT, sala Semantic

Sâmbătă 20 octombrie, de la ora 16.00, la Hub FNT (ARCUB, Hanul Gabroveni, Sala Semantic) vă invităm la lansarea a două cărţi despre teatrul contemporan şi publicul tânăr.

Intrare liberă
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Dinăuntru – Un curs masteral de regie a teatrului contemporan şi o selecţie de articole de Theodor-Cristian Popescu, Editura Eikon 2018

Conducătorul Masteratului de Regie de teatru contemporan la Universitatea de Arte Tirgu Mures mărturiseşte despre acest volum :

„Această carte descrie aventura imaginării unui program masteral de regie a teatrului contemporan prin care am creat un spațiu de dialog și interogație complementar activității mele principale, cea de regizor. Filozofia, structura și temele acestui program sunt, după știința mea, complet originale. Eu nu le-am mai întâlnit nicăieri, dar sursele diferite de inspirație sunt menționate în cuprinsul cărții. O selecție de articole publicate mai ales de-a lungul anilor nouăzeci, anii mei de formare, însoțește prezentarea programului masteral pe care l-am creat și îl conduc de zece ani la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș.”

Teatrul și publicul său tânăr. Realități românești (coord Oltiţa Cîntec, contributori Oana Cristea Grigorescu, Daniela Șilindean, Oltița Cîntec, Iulia Popovici, Oana Stoica), Editura Timpul Iaşi, 2018

Teatrul pentru publicul tânăr e, în România, o specie de dată mai recentă, cu eșantioane reprezentative atât în instituții de stat (misiunea de a lucra pentru publicul tânăr e atribuită teatrelor pentru copii și tineret), dar și în companii independente, cu rezultate remarcabile. Nevalorizat încă în teatrul românesc la nivelul la care ar trebui și pe care l-ar merita, teatrul pentru publicul tânăr e o realitate autohtonă spre care e cazul să privim mai insistent, păstrând pasul cu așteptările generației Z și ale celei alfa care îi urmează. (Oltița Cîntec)

Vor vorbi : Mihaela Michailov Cristina Modreanu, Radu Nica, Cristina Rusiecki.