class="">Actrița Letiția Vlădescu: „Această Sonia de fapt se poate numi și Emil, Liza sau cine vreți voi”

Actrița Letiția Vlădescu: „Această Sonia de fapt se poate numi și Emil, Liza sau cine vreți voi”

Spectacolul „Această Sonia”, pe textul și în regia Liei Bugnar și selecționat în FNT 2019, este un one-woman show puternic atât prin poveste cât și prin interpretarea Letiției Vlădescu, o actriță ce reușește să dea acestui rol o energie și o autenticitate impresionante.

30 septembrie 2019,  Stiri

Este povestea unei tinere în culmea succesului ca violonistă de top. Un incident aparent total nelalocul lui, extrem de enervant, din timpul unui concert la Ateneu, este declanșatorul unei serii de evenimente complet neașteptate, care îi vor schimba nu doar viața și întreaga lume interioară și exterioară a Soniei, dar și viețile unor oameni mai mult sau mai puțin apropiați ei.

Despre cum a lucrat la acest spectacol împreună cu Lia Bugnar, al cărei nume este sinonim de ani buni cu texte și spectacole provocatoare și inedite, Letiția Vlădescu spune: „Totul a fost făcut în 8 zile pentru «Această Sonia». Însă lucrez de 7 ani cu Lia Bugnar, ani în care am petrecut mult timp împreună. Atât pe scenă cât și în afara ei. Ne cunoaștem destul de bine. Cred că asta a contat pentru acest spectacol.”

De ce „această” Sonia? Pe ce anume din Sonia pune accentul spectacolul? Actrița care dă viață – și încă ce viață, tumultuoasă, energică, emoționantă – Soniei spune că „putea să fie și «Această Liza» de la Eliza Doolittle. Dacă aș fi scris eu această piesă. Din păcate nu am scris-o eu și nici titlul nu îmi aparține. Dar când mi-a spus cum ar vrea să se numească piesa, mi s-a părut minunat. Am invidiat-o iar. Pe Această Lia. 1) Pentru că a scris asemenea piesă. 2) Pentru că știu că eu nu mi-aș fi putut scrie așa ceva. 3) Pentru că nu am găsit eu Acest nume.”

Povestea Soniei este de fapt și simplă, și extrem de complicată în același timp, de fapt ca orice altă viață. „Pare povestea și viața unui om extrem de complicat. De fapt e doar povestea timpului. Și cum trece el… peste noi toți. Ce urme lasă, ce urme se văd. Ce contează în viață. Ce crezi tu că ar conta. Ideea de Drum, destin și alte chestii, cade. E vorba despre un om. Atât”. „Pe parcursul spectacolului, treptat, ușor-ușor, cu ajutorul vostru, spectacolul nu mai e spectacol. Și Sonia se poate numi și Emil. Sau Liza, sau Ion sau cine vreți voi. Nu vă zic ce faceți. Veniți voi. La această Sonia.”

Site-ul www.fnt.ro vă prezintă o serie de articole-invitații la spectacolele selectate în cadrul celei de-a 29-a ediții a Festivalului Național de Teatru (18-27 octombrie, București). Puteți vedea aici  selecția oficială a spectacolelor din festival. Aflați aici mai multe detalii despre spectacolul „Această Sonia” al Teatrului LUNI de la Green Hours din București, care se va juca în cadrul FNT 2019 pe 18 octombrie, de la ora 22:00 și pe 19 octombrie de la ora 17:00, la Green Hours.

CUMPĂRĂȚI BILETE LA ACEST SPECTACOL, AICI.

„Această Sonia”

Regia și scenografia: Lia Bugnar

Distribuția :

Sonia: Letiția Vlădescu

Coregrafia: Letiția Vlădescu

Light Design: Dana Paraschiv

Durata: 1 h  (fără pauză)

Teatrul LUNI de la Green Hours