class="">CLASS de Iseult Golden & David Horan

CLASS de Iseult Golden & David Horan

18 octombrie | 18:00 – Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Sala Atelier

19 octombrie | 20:00 – Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Sala Atelier

Fiul de nouă ani al lui Brian și al Donnei are probleme. Cel puțin așa susține profesorul lui. Care mai spune că ar trebui să îl vadă un psiholog. Dar lui Brian și Donnei – care s-au despărțit de curând – nu le-a plăcut niciodată școala, nu le-au plăcut niciodată profesorii. O confruntare explozivă între părinți, profesor, elevi, deopotrivă amuzantă și tensionată, „Class” este o piesă multi-premiată despre dificultățile de învățare: în școală, în viață, oriunde.

CUMPĂRĂ BILET
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Traducerea: Andrei Marinescu

Distribuția :

Ray Mccafferty: Richard Bovnoczki

Brian Costello: Gavril Pătru

Donna Costello: Alexandra Sălceanu

Jayden Costello: Ciprian Nicula

Kaylie: Sandra Ducuță

Regia : Felix Alexa

Scenografia : Andrada Chiriac

Ilustrația muzicală : Felix Alexa

Light Design: Felix Alexa

Durata: 1 h 40 min (fără pauză)

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Bucureşti

Spectacol cu traducere în limba engleză

Scrisă într-un stil cinematografic, cu scene non-lineare, interconectate, „Class” este un text în care aparenta simplitate a dialogurilor și acțiunilor contrabalansează nesfârșitele profunzimi și complexitățile aflate dincolo de suprafața cuvintelor. O piesă ca un instantaneu veridic al societății secolului XXI, văzută cu umor și dramatism, un studiu amplu asupra familiei și sistemului de învățământ.

„Class este în același timp o piesă socială, dar și extrem de umană, intimă, delicată și violentă prin semnificația ei. O imagine plină de umor și sensibilitate a relațiilor sociale, de școală, de cuplu. Într-o societate românească profund bulversată, inclusiv în sistemul de învățământ, acest spectacol este un semnal de alarmă necesar, dar și o formă de a ne exorciza frustrările și neputințele proprii. O modalitate de a privi direct și curajos, în față propria noastră fragilitate, de care uneori ne e foarte frică. Spectacolul meu propune, cu umor și tandrețe, un fel de a vindeca această frică de noi înșine.” (Felix Alexa)

Foto: Florin Ghioca