class="">Creația lui Cristian Pepino – o poveste pe perete

Creația lui Cristian Pepino – o poveste pe perete

Din numărul impresionant de lucrări create de-a lungul anilor de artistul Cristian Pepino, 52 fac obiectul unei cochete expoziții intitulate „Omul care trage sforile”, deschisă la Galeria de Artă Rotenberg-Uzunov pe perioada Festivalului Național de Teatru. Publicul poate vedea aici, în special, grafică, pictură, păpuși. Vernisajul a avut loc în prima zi de FNT.

20 octombrie 2019,  Stiri

Selecția lucrărilor este dovada unei opere complexe. Cristian Pepino, regizorul care s-a dedicat teatrului de animație, a încredințat amenajarea lucrărilor în expoziție tinerilor scenografi Raluca Aionițoaie și Remus Gabor. Ei mi-au mărturisit că nu le-a fost ușor să facă selecția din ceea ce „are mai aproape de suflet” Cristian Pepino. Au triat și au lăsat să se vadă diversitatea.

„Cristian Pepino lucrează foarte divers. Atunci când am selectat lucrările, ne-am ghidat după tehnică, după mărime, după stil, în așa fel ca să existe o poveste pe perete. Sunt lucrări mai vechi, lucrări mai noi. Păpușile expuse sunt din spectacolul «Visul unei nopți de vară», regizat de Cristian Pepino la Teatrul Țăndărică. Sunt și costume realizate special pentru această expoziție. Împreună, lucrările sunt dovada că artistul Pepino are ceva de spus în artă. Acest om minunat ne-a dat șansa să ne dezvoltăm. Am fost studenții scenografei Viorica Petrovici și acum suntem doctoranzii lui Cristian Pepino. Practic, am fost și studenții lui, prin observație. El ne-a luat ca scenografi la spectacolele sale și noi am învățat teatru de animație de la el”, au spus Raluca Aionițoaie și Remus Gabor. 

„Fie că sunt în cărbune, creion, pastel sau fluid, reale sau plăsmuite, dinamice sau statice, lucrate minuțios sau redate din câteva tușe, alb-negru sau în griuri colorate – lucrările sale ne introduc într-o lume ingenuă, originală, un univers paralel în care nu există limite, în care totul e posibil, în care lumina mângâie cu tandrețe contururile. Este o cale de a mărturisi complexitatea ce ne înconjoară, cea vizibilă și, mai ales, cea invizibilă” (Simona Preda)

Foto: Adi Bulboacă