class="">Din nou, aplauze pentru Teatru

Din nou, aplauze pentru Teatru

Sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Teatrului. Este încă o ocazie să ne amintim – și amintindu-ne să prețuim – bucuria de a fi martorii acestui repetabil miracol: spectacolul.

27 martie 2019,  Comunicate de presă FNT, Stiri

Ziua Mondială a Teatrului ne găsește în plină pregătire a celei de a 29-a ediții a Festivalului Național de Teatru, care va avea loc între 18 și 27 octombrie 2019, la București. Director al Festivalului va fi și anul acesta criticul de teatru Marina Constantinescu.

Echipa Festivalului face – ca în fiecare an – o plecăciune față de toți creatorii nobilei arte. Ne facem o datorie de onoare din a cinsti memoria celor care au făcut istoria teatrului de ieri, dar și din a-i aplauda pe cei care fac teatrul de astăzi și nădăjduim să le lăsăm o bază solidă celor care vor face teatrul de mâine.

Lumea se schimbă în direcții amețitoare, trăim motive de îngrijorare, nimic nu e câștigat pentru totdeauna, nici libertatea, nici democrația. Și nu e o întâmplare că tocmai teatrul – prin puterea nuanțelor sale – ne reamintește în fiecare zi cât de prețioasă este libertatea.

Teatrul înseamnă libertate și înseamnă frumusețe, înseamnă prilej pentru reflecție și regăsire, dar teatrul înseamnă și momente de respiro în luptele de care nimeni nu e scutit pe baricadele personale.

Teatrul este, mai ales, suflet, și de aceea ne întoarcem iar și iar și iar cu emoție în sălile de spectacol.

Teatrul ne ajută să nu ne pierdem sufletele în timpul acesta tot mai grăbit. Teatrul are vulnerabilitatea clipei, însă emoțiile creației durează cât va mai dura umanitatea în noi, oamenii.

Și pentru toate acestea, și pentru încă multe altele, nu vom lăsa cortina să cadă.

Echipa Festivalului Național de Teatru