class="">Extraordinara poveste a dreamthinkspeak spusă chiar de fondatorul companiei

Extraordinara poveste a dreamthinkspeak spusă chiar de fondatorul companiei

Vineri, 25 octombrie 2019, începând cu orele 12.00, în orașul București, în cadrul Festivalului Național de Teatru, la ARCUB, a avut loc un eveniment remarcabil. Tristan Sharps a fost (din nou) în capitala României și a vorbit unui public nu numeros, dar total fermecat de carisma și pasiunea sa.

26 octombrie 2019,  Stiri

Cine
Tristan Sharps este unul dintre pionierii teatrului imersiv, gen care prinde tot mai mult și în țara noastră.

Tristan Sharps este părintele-fondator a numeroase producții majore, instalații minuțioase care adună numeroși performeri.

Tristan Sharps a înființat dreamthinkspeak, o companie de tipul site-specific, ceea ce înseamnă că adaptează spectacolele în funcție de locul unde se desfășoară, fie ele fabrici de hârtie moscovite sau abatoare londoneze.

Ce
Tristan Sharps pregătește un proiect pentru toamna viitoare la București. Dar conferința sa așezată sub cupola titlului Teatrul în trei dimensiuni a fost despre altceva: o evocare melancolică, plină de umor, a călătoriei sale prin lumea teatrului, din anii ’90 până în zilele noastre din mileniul III.

A impresionat mai ales cu povestea adaptării Jucătorului de Dostoievski la un spațiu neconvențional (biserica londoneză Union Chapel). Biserica mai avea și o grădină japoneză și s-au adaptat scene și pentru grădină.

The Gambler a fost un succes uriaș, universul imaginar al cazinoului Roulettenburg fiind reconstituit incredibil (Tristan Sharps ne-a asigurat pe toți că o masă de ruletă, în anii 1990, era scumpă, se găsea greu și mai era și foarte grea – producția fiind cu buget redus, Tristan Sharps nu s-a dat în lături să ia în cârcă toate cele necesare pentru spectacol).

De altfel, domnul Sharps e un om-spectacol el însuși, face performance din orice, chiar orice, îmbină filme și instalații și lucrează în cele mai neașteptate locuri (a lucrat și la Sibiu, în 2007, când cu capitala culturală europeană).

De altfel, dacă se poate spune ceva important despre întâlnirea de vineri de la ARCUB, acel ceva acesta este: există o chimie între publicul românesc și Tristan Sharps.  

Ne potrivim.

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi aici.

Vedeți aici mai multe imagini de la conferință.

Fotografii: Dragoș Ivan