class="">FNT a dus „Lumea lui Purcărete“ la Budapesta

FNT a dus „Lumea lui Purcărete“ la Budapesta

Expoziția de fotografie „Lumea lui Purcărete” face spectacol la Teatrul Național din Budapesta. 38 de lucrări sunt expuse în perioada 2 martie – 5 mai 2019 la etajele 1 și 2 ale prestigioasei instituții.

12 martie 2019,  Galerie Foto, Stiri

Produsă de FNT în 2015 și prezentată în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Național de Teatru în foaierul Teatrului Național din București, expoziția cuprinde fotografii impresionante, realizate în lume de creatorul Silviu Purcărete. Este o călătorie în universul intim al artistului, în felul său de a observa viața și detaliile care provoacă neliniști, melancolie, umor.

Vernisajul expoziției s-a desfășurat în data de 2 martie, cu o oră înainte de premiera cu „Livada de vișini”, spectacol regizat de Silviu Purcărete pe scena Naționalului din Budapesta, într-o atmosferă destinsă și caldă. Gândită ca o formă de spectacol, expoziția a fost itinerată din 2015 încoace în diferite spații, la mari evenimente teatrale.

La vernisaj au vorbit Marina Constantinescu, directorul Festivalului Național de Teatru, regizorul Vidnyánszky Attila, directorul Teatrului Național din Budapesta, și regizorul Silviu Purcărete.