class="">Workshop: INTRODUCERE ÎN METODA COMPANIEI HERVÉ KOUBI

Workshop: INTRODUCERE ÎN METODA COMPANIEI HERVÉ KOUBI

18 octombrie | 11:00 – HUB FNT, Sala Mare

Hervé Koubi, fondatorul, împreună cu Guillaume Gabriel, al Companiei Hervé Koubi, a descoperit, la 25 de ani, că are rădăcini în Algeria. De atunci a creat, împreună cu colaboratorii săi apropiați și cei 12 dansatori, pe care îi numește „frații lui găsiți”, mai multe spectacole care îmbină acrobația, gimnastica, artele marțiale braziliene, break-dance-ul, hip-hop-ul, dansul modern și baletul clasic. Lecția deschisă își propunere să ofere o introducere în universul de mișcări al spectacolului „Ceea ce ziua datorează nopții”.

INTRARE LIBERĂ
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

„Când eram tânăr, până să descopăr Arta Dansului și să mă dedic ei în totalitate, eram fascinat de desen. Azi încă port această preocupare în ceea ce fac, în gustul pentru construirea gesturilor și amplsarea lor în spațiu. Unde plec, unde mă duc, care-mi va fi drumul… Probabil că am păstrat această tentație inexprimabilă de a lăsa o urmă a gestului artistic, însăși relația cu timpul. ”

„A crea materialul coregrafic definind cadrul unei situații în care spațiul și timpul vor fi considerate unelte, mișcarea va fi asimilată firului, construcția coregrafică va reprezenta sistemul de legături; această țesătură complexă se traduce într-o lucrare comparabilă cu o dantelă; o partitură. În acest moment, am fixat pivoții pentru această transpunere, dematerializarea acestui obiect denumit de artă, într-o mișcare dansată, prin definiție efemeră. O dematerializare care, în mod paradoxal, îi dă dansului însăși materia sa.” – Hervé Koubi, Note de lucru

Cover foto> din spectacolul Companiei Hervé Koubi  CEEA CE ZIUA DATOREAZĂ NOPȚII/ CE QUE LE JOUR DOIT À LA NUIT”