class="">ITINERARII. ÎNTR-O ZI LUMEA SE VA SCHIMBA de Yann Verburgh

ITINERARII. ÎNTR-O ZI LUMEA SE VA SCHIMBA de Yann Verburgh

26 octombrie | 19:00 – ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Sala Mare

27 octombrie | 19:00 – ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Sala Mare

În timp ce naționalisme de tot soiul îi dau fiori bătrânului nostru continent, doi artiști, unul din România și altul din Franța, reunesc actori nativi din cele două țări pentru a pune întrebarea care îi preocupă: în ce moment suntem pregătiți să ne depășim barierele? De la Est la Vest, la București sau la Paris, teatrul lui Eugen Jebeleanu și Yann Verburgh își extrage din interpreții săi și din actualitate materia propriilor ficțiuni: corupție, migrație, topirea calotei glaciare din Groelanda…

CUMPĂRĂ BILETE
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Dramatizarea : Yann Verburgh

Distribuția:

Olga / Corina / Sora cea mare Pinguin: Ioana Bugarin

Irina / Prietena Mamei Pinguin: Clémence Laboureau

Ștefan / Fratele cel mic Pinguin: Nicholas Cațianis

Arlequin / Frățiorul cel mai mic Pinguin: Radouan Leflahi

Mașa / Mama Pinguin: Ilinca Manolache

Flaminia / Prietena imaginară a Frățiorului cel mai mic Pinguin: Claire Puygrenier

Tatăl Pinguin  (video): Alex Călin

Regia : Eugen Jebeleanu

Scenografia : Velica Panduru

Asistente scenografie : Ana Ienașcu, Nina Tanné

Light Design: Marine LeVey, Alexandru Macrinici

Sound creation: Remi Billardon

Durata: 2 h 30 min  (fără pauză)

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Compagnie des Ogres

Spectacol în limbile română, engleză, franceză, germană, berberă

Supratitrarea existentă face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurând înțelegerea de către public a tuturor momentelor.

Nerecomandat persoanelor sub 18 ani

Spectacolul se deschide cu o fabulă care descrie plecarea unei familii de pinguini din Țara-Ghețurilor spre alte meleaguri, unde speră să găsească o viață mai bună și să le asigure un viitor puilor lor. De aici decurg, într-o scriitură mozaicată și documentată, scene multilingvistice, în care limbile se confruntă, se înțeleg și își răspund, ca niște du-te-vino între realitate și ficțiune, între basm și document, între personaj și personal, între alteritate și identitate. Mărturiile actorilor devin revolte și manifeste pe marginea condiției artistului-cetățean aflat în căutarea unui loc atât pe scenă, cât și în societate, prins fiind între raporturi de forță și coduri de reprezentare.

„Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba” interoghează construcția identitară înlăuntrul unui teritoriu aflat în plină mutație și mecanismele de luptă dintre individ și colectivitate, într-un perpetuu joc ludic de punere în abis teatral, care explorează frontierele noastre intime în raport cu cele care delimitează Europa secolului XXI.

Spectacolul este realizat în coproducție cu Maison de la Culture d’ Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théâtre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théâtre, La Comédie de Béthune și Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului Național de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM și al Fondului de donații POROSUS și se înscrie în seria de evenimente organizate cu prilejul Sezonului ROMÂNIA-FRANȚA 2019, bucurându-se de susținerea Institutului Francez și a Comitetului de Mecenat al Sezonul România-Franța 2019, prezidat de Frédéric Oudéa, director general al Grupului Société Générale.

Foto: Adi Bulboacă