class="">Juliette Binoche, invitata Festivalului Național de Teatru 2017, premiată pentru întreaga activitate de Academia Europeană de Film

Juliette Binoche, invitata Festivalului Național de Teatru 2017, premiată pentru întreaga activitate de Academia Europeană de Film

Actrița franceză Juliette Binoche, invitata directorului FNT Marina Constantinescu la ediția din 2017 a Festivalului Național de Teatru, va fi premiată pentru întreaga activitate de Academia Europeană de Film, la cea de-a 32-a ediţie a galei premiilor EFA, ce va avea loc pe 7 decembrie, la Berlin.

25 septembrie 2019,  Stiri

În 2017, la cea de-a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru, actrița franceză a jucat cu sala plină pe scena Sălii Studio a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din București în spectacolul Să trăiești orice ar fi (Barbara). Actrița a mai putut fi văzută în cadrul FNT și pe marele ecran, în filmul Polina/ Polina, danser sa vie, în regia cuplului Valérie Müller și Angelin Preljocaj, la Cinema Elvire Popesco.

„Vaille Que Vivre/ Să trăieşti orice ar fi (Barbara)” este un rafinat tribut adus unei celebre voci a muzicii franceze: Barbara, la 20 de ani de la dispariţia artistei. Juliette Binoche a fost acompaniată pe scenă de renumitul pianist francez Alexandre Tharaud, împreună cu care a creat conceptul şi scenariul, pe baza textelor cântecelor compuse de muziciană, a câtorva poeme şi fragmente din jurnalul său şi a muzicii semnate de Barbara. Spectacolul a închis ediția din 2017 a Festivalului.

Juliette Binoche a susținut și o conferință de presă alături de cei doi regizori – faimosul coregraf Angelin Preljocaj și regizoarea Valérie Müller. Conferința de presă a fost moderată de Marina Constantinescu, directorul artistic și selecționerul Festivalului Național de Teatru.

”Când eram mică, am admirat-o foarte mult pe Nadia Comăneci, m-a inspirat. Eram fanul a două persoane: un actor de care eram îndrăgostită și Nadia Comăneci. O imitam deseori când eram la piscină”, a declarat atunci Juliette Binoche, care a mărturisit că în copilărie avea camera “tapetată” cu postere cu Nadia. Selecționerul FNT, Marina Constantinescu, a spus că Nadia Comăneci o admiră, de asemenea, pe Binoche și că au existat eforturi de a aduce sportiva română la spectacolul actriței din cadrul FNT.

Click pe imagine pentru a vedea o galerie foto de la conferința de presă din FNT. Foto: Lucian Muntean

Actrița va fi premiată la EFA pentru ”o bogată și diversă carieră în fața camerei”.