class="">MAGUY MARIN – NEVOIA DE A ACȚIONA

MAGUY MARIN – NEVOIA DE A ACȚIONA

24 octombrie | 10:30 – Conferință, „În universul lui Maguy Marin”- HUB FNT, Sala Mare

                                          11:30 – Proiecție de film, „Maguy Marin – L’urgence d’agir” – HUB FNT, Sala Mare

Din dorința de a marca în cadrul FNT 2019 prezența acestei trupe extraordinare – Compagnie Maguy Marin, dar și de a crea o viziune cât mai cuprinzătoare a fenomenului pe care „May B” – acest spectacol-reper al dansului contemporan îl reprezintă, Festivalul Național de Teatru programează în data de 24 octombrie un eveniment special.

La Sala Media a TNB, va avea loc o proiecție a filmului semnat de cineastul David Mambouch intitulat „Maguy Marin – L’urgence d’agir /  Nevoia de a acționa”. Motto-ul de pe afișul peliculei explică pe deplin importanța acestui eveniment cultural european: „Care este acel moment al istoriei lumii pe care-l trăim împreună?”

Maguy Marin e unul din acei artiști care lasă urme profunde și schimbă existențe. De peste 35 de ani, ea s-a impus ca una din cele mai importante coregrafe ale scenei mondiale. Fiică de imigranți spanioli, Maguy Marin a creat o operă al cărei întreg poate fi comparat, metaforic, cu un pumn plin de bucurie și furie în fața barbariei. Cariera și luările sale de poziție sunt un imbold la cutezanță, curaj și luptă.

Azi, mai mult ca niciodată, ea consideră o prioritate să se ocupe de copii, să transmită ceea ce știe. În 1981, spectacolul cult „May B” venea ca un cutremur pe scena dansului contemporan, o explozie al cărei ecou se poate încă auzi.

Cariera ei e o mișcare amplă de corpuri și inimi, o aventură a timpului nostru – imortalizată și transmisă mai departe prin imaginea filmică – îmbinând grație și furie, artă și politică, avand ca pilon central emblematică creație „May B”, drept operă de referință.

Proiecția fimului „Maguy Marin – L’urgence d’agir” va fi precedată de conferința cu public intitulată „În universul lui Maguy Marin”, cu participarea artiștilor Laure Delavier, Ulises Alvarez, Louise Mariotte și Laura Frigato – membri ai Companiei Maguy Marin.

INTRARE LIBERĂ
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Scenariul și regia : David Mambouch

Coregrafia : Maguy Marin

Imaginea : Pierre Grange

Muzica originală : Charlie Aubry

Montajul : Nathalie Vidal

Producători : Philippe Aaigle, Séverine Lathuillière (La Compagnie Maguy Marin)

O coproducție : Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma

Cu participarea : La Région Auvergne-Rhône-Alpes / La Fondation D’entreprise Hermès / Théatre de la Ville – Paris

Cu Sprijinul : Centre National Du Cinéma Et De L’image Animée / Ministère de la Culture – Direction Générale de la Création Artistique

1 h 30 min (fără pauză)

Franța 2019