class="">MAY B. Inspirat de Samuel Beckett

MAY B. Inspirat de Samuel Beckett

23 octombrie | 21:00 – Teatrul Național „I.L.Caragiale”, Sala Studio

Cu peste 500 de reprezentații în 25 de ani de succes internațional, „MAY B” reprezintă un fenomen rarisim pentru un spectacol de dans contemporan care se joacă de aproape 40 de ani, în peste 40 de țări din întreaga lume. Creația celebrei coregrafe Maguy Marin, dincolo de faptul că este un bestseller pentru dansul contemporan, se constituie într-un reper istoric, o saga tragică a unei umanități înspăimântătoare.

CUMPĂRĂ BILET
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Interpreți :

Louise Mariotte
Ulises Alvares
Kais Chouibi
Laure Delavier
Laura Frigato
Françoise Leick
Cathy Polo
Agnès Potie
Rolando Rocha
Ennio Sammarco

Coregrafia : Maguy Marin

Costumele : Louise Marin

Lumini : Alexandre Beneteaud

Muzica originală : Franz Schubert, Gilles de Binche, Gavin Bryars

Durata: 1 h 30 min (fără pauză)

Compania Maguy Marin, în coproducție cu Maison des Arts et de la Culture de Créteil, Franța

„«May B» este o bucățică de umanitate: un cor arhaic de personaje modelate parcă din argilă, martori atemporali ai unei infinite rătăciri.” – mărturisea Maguy Marin, adăugând: „La Maurice Béjart, corpurile erau venerate. Totul era tinerețe, virtuozitate, sclipire. Mă gândeam ce-o fi cu celelalte corpuri, împiedicate, împietrite, corpurile stângace care abia reușesc să se țină pe picioare…”.

Opera lui Samuel Beckett a inspirat-o pe Maguy Marin să creeze aceste vieți fisurate care celebrează o formă unică de burlesc sfâșietor.

Spectacol de teatru-dans

Coproducători: Compagnie Maguy Marin / Maison des Arts et de la Culture de Créteil. Compania Maguy Marin Company primește sprijin pentru deplasărille sale naționale și internaționale din partea Ministère de la Culture (Direction générale de la création artistique Délégation à la Danse). Compania Maguy Marin Company este subvenționată de Ville de Lyon, Région Auvergne-Rhône-Alpes și primește sprijin din partea Institut Français pentru proiectele sale internaționale.

Foto: Herve Deroo