class="">NAVIGATORUL de Conor McPherson

NAVIGATORUL de Conor McPherson

24 octombrie | 19:30 – Teatrul Național „I.L.Caragiale”, Sala Studio

După ce a renunțat de curând la slujbă, Sharky se întoarce la Dublin pentru a avea grijă de fratele său Richard. Tensiunea dintre frați este evidentă încă de la început și este  accentuată de apariția rivalului lui Sharki, Nicky Giblin, care împreună cu amicul Ivan se alătură pentru un joc de poker.

CUMPĂRĂ BILET
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Traducerea : Bogdan Budeș

Adaptarea : Bogdan Budeș & Cristi Juncu

Distribuţia :

James „Sharky” Harkin: Theo Marton

Richard Harkin: Nicu Mihoc

Ivan Curry: Dan Rădulescu

Nicky Giblin: Costin Gavază

Mr. Lockhart: Richard Balint

Maria: Ale Ţifrea

Regia : Cristian Juncu

Scenografia : Cosmin Ardeleanu

Mişcare scenică : Bordas Attila

Ilustrație muzicală : Cristian Juncu

Light Design: Cristian Juncu, Sarosi Ferencz

Durata: 3 h 15 min  (cu pauză)

Compania „Liviu Rebreanu”, Teatrul Național Târgu-Mureș

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

Nicky Giblin sosește cu misteriosul domn Lockhart, un bărbat cu un aspect rafinat. În timpul unui tête-à-tête, Lockhart îi reamintește lui Sharky despre întâlnirea lor anterioară, care a avut loc cu douăzeci și cinci de ani, când Sharky a fost de acord cu un joc de cărți în care și-a pus sufletul într-un joc de poker împotriva lui Lockhart, în încercarea de a-și câștiga libertatea. Sharky a câștigat jocul și cu el libertatea sa, dar cu condiția ca Lockhart să-l joace din nou.

Piesa culminează cu partida jucată între cei cinci bărbați, aparent un joc inofensiv de cărți, dar care este de fapt un joc pentru sufletul lui Sharky, deoarece Lockhart se dezvăluie, într-o serie de dezvăluiri personale lui Sharky, că este o entitate mefistofeliană. Sharky îl învinge încă o dată pe adversar atunci când, la punctul culminant, Ivan își dezvăluie mâna câștigătoare de patru ași, pe care el o făcuse din greșeală din cauza miopiei sale.

Foto: Cristina Gânj