class="">RĂCNET 5.0. Expo afiș sociopolitic: Poate un poster să provoace schimbare?

RĂCNET 5.0. Expo afiș sociopolitic: Poate un poster să provoace schimbare?

20 octombrie | Vernisaj: 16:00 – HUB FNT, Sala Memorie

21 – 27 octombrie | HUB FNT, Sala Memorie

„Poate un poster să schimbe lumea? Cu siguranță nu, însă este foarte evident că designul grafic poate deveni o formă de protest care, alături de celelalte, ar putea menține funcțional sistemul imunitar al societății. Creativitatea, această formă de libertate, este una din cele mai importante achiziții ale românilor, în toți acești 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.”

Această expoziție nu este neapărat despre cei care expun, ci mai mult despre faptul că ei au răspuns acestei chemări. Existența actului artistic care se poziționează în acest fel față de problemele actuale nu poate fi decât un semn de însănătoșire a societății noastre profund infestate și inerte. El vine, desigur, în completarea celorlalte forme de protest. 

 Răcnet a început dintr-un sentiment de neputință. Simțeam că ieșitul în stradă nu prea avea efect și ne-am gândit că trebuie să mai existe o formă de a enunța lucruri. Cel mai la îndemână a fost instrumentarul din dotare: creionul, pensula, culoarea, mouse-ul. Prin urmare am făcut new page, ne-am apucat de lucru și am dat o strigare prietenilor și cunoscuților din breaslă.

Acum, Răcnet a ajuns la a cincea expunere și strânge la un loc în jur de treizeci de artiști, dintre care aproape o treime sunt din afara țării. Succesul acestei expoziții vine nu doar din faptul că numărul artiștilor a crescut, ci mai mult din acela că expoziția e cerută în mai multe orașe, de un numar semnificativ de oameni.

Expoziția este o reacție Graphic Front, a Atelierului de grafică – București.”

(echipa Graphic Front)

Producători: Festivalul Național de Teatru și Graphic Front – Atelierul de grafică, București

Expoziția va fi deschisă pe toată durata festivalului.

Program: luni-duminică: 11.00 – 19.00

 

INTRARE LIBERĂ
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI