class="">Regizorii Andreea și Andrei Grosu și celebra piesă a americanului Edward Albee – „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

Regizorii Andreea și Andrei Grosu și celebra piesă a americanului Edward Albee – „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

Pe 19 și 20 octombrie, Festivalul Național de Teatru prezintă Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, regizat de Andreea și Andrei Grosu la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Ce are special acest spectacol, vă întrebați? E simplu, spun soții Grosu: oamenii. Și mai e și timpul. O perioadă de lucru mai liniștită, pe îndelete. „Fără agitația din București care îți fură timp la tot pasul”.

 

11 octombrie 2019,  Stiri

Andrei și Andreea Grosu sunt conștienți că au realizat un spectacol aparte prin simplitatea cu care au ales să trateze textul, o cale care nu e deloc ușoară – e un act de curaj care presupune „claritate, un lucru intens, curat și foarte atent”. Așteptau de mult să monteze celebra piesă a lui Edward Albee, iar când au primit invitația de la teatrul din Sibiu au știut că acesta este momentul. A mai fost, desigur, și bucuria întâlnirii cu marii noștri actori de la Teatrul Național „Radu Stanca”: „Ne-am bucurat să ne întâlnim cu Ofelia Popii și Marius Turdeanu. Eram îndrăgostiți de ei de multă vreme”.

Vestea că spectacolul a fost selectat în FNT a fost primită cu multă bucurie: „E Festivalul Național de Teatru, cine zice că nu se bucură când e selecționat minte. Toți ne dorim să aparținem unei mișcări care a reprezentat mereu calitatea în teatru. Toți avem nevoie de confirmări și de semne de apreciere. Festivalul e un moment foarte important și pentru public, și pentru artiști. Se sărbătorește teatrul, e ca o mare petrecere unde te întâlnești cu toți prietenii și povestești lucrurile pe care le-ai făcut în timpul anului. E necesar să celebrăm ceva ce iubim atât de mult. E necesar să vedem ce se lucrează în toată țara, putem să vedem ce au făcut colegii în celelalte părți ale țării și asta înseamnă foarte mult pentru noi”.

Andreea și Andrei Grosu au înființat și conduc și Unteatru, unul dintre cele mai apreciat spații teatrale independente din București și din România. Mai au ei timp să monteze pe la Sibiu, pe la Brăila („Before Breakfast”, de Eugene O’Neill, montat de ei la Teatrul „Maria Filotti” Brăila, este de asemenea selectat în FNT 2019 și se va juca la Unteatru, pe 21 octombrie, de la orele 18.00 și respectiv 21.00)? „Lucrăm foarte mult, am lucrat anul trecut fără nicio pauză, iar anul ăsta se anunță și el destul de plin. Datorită unei echipe minunate, Unteatru merge și fără prezența noastră fizică acolo, așa că avem libertatea de a lucra și în alte teatre. Cam așa s-a întâmplat și cu Sibiul, am lipsit aproape trei luni și totul a fost perfect. Cât despre noi proiecte, veți afla curând.

Regizorii Andreea și Andrei Grosu

Andreea și Andrei și-au propus să vadă cât mai multe spectacole în FNT, și din țară și din străinătate, pentru că – spun soții Grosu (și spun bine) – „e momentul în care îți faci timp să vezi ceva în fiecare seară, e atmosfera festivalului care nu te lasă să stai acasă”.

Site-ul www.fnt.ro vă prezintă o serie de articole-invitații la spectacolele selectate în cadrul celei de-a 29-a ediții a Festivalului Național de Teatru (18-27 octombrie, București). Puteți vedea aici selecția oficială a spectacolelor din festival. Aflați aici mai multe detalii despre spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, care se va juca în cadrul FNT 2019 pe 19 și 20 octombrie, de la orele 20.30 și respectiv 18.30, la Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu”.

Toți avem nevoie de confirmări și de semne de apreciere. Festivalul e un moment foarte important și pentru public, și pentru artiști. Se sărbătorește teatrul, e ca o mare petrecere unde te întâlnești cu toți prietenii și povestești lucrurile pe care le-ai făcut în timpul anului.
Andreea și Andrei Grosu, regizori

BILETELE PENTRU SPECTACOLUL „CUI I-E FRICĂ DE VIRGINIA WOOLF” SUNT DISPONIBILE AICI.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?”

CUI I-E FRICĂ DE VIRGINIA WOOLF?
De Edward Albee

Traducerea : Ionuț Grama

Distribuția :

Martha: Ofelia Popii

George: Marius Turdeanu

Nick: Alin Turcu

Honey: Cezara Crețu

Regia : Andrei & Andreea Grosu

Scenografia : Vladimir Turturică

Durata: 1 h 50 min  (fără pauză)

Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu

Spectacol cu traducere în limba engleză

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

Fotografii: Adi Bulboacă