class="">Reportaj AUDIO la deschiderea FNT 2019. Ce spune publicul?

Reportaj AUDIO la deschiderea FNT 2019. Ce spune publicul?

Începând de ieri, Bucureștiul se află în festival. În Festivalul Național de Teatru. Un festival care în fiecare an aduce pe scenele bucureștene cele mai reprezentative creații din țară și din capitală care au fost lansate în stagiunea trecută. Ascultați un reportaj audio realizat de Pompilius Onofrei pentru Radio România Actualități și difuzat în emisiunea „Dimineți cu… Soare“.

19 octombrie 2019,  Stiri

Prezentator RRA: FNT – un fel de „dare de seamă la zi“ a teatrului românesc la care, de câțiva ani încoace, se adaugă și o dimensiune internațională – directorul Festivalului Național de Teatru Marina Constantinescu aducând în fiecare octombrie la București spectacole de mare rafinament ale scenei europene.

Ei bine, cea de-a 29-a ediție a FNT s-a deschis oficial aseară, în foaierele centrale ale Teatrului Național din București, după un spectacol de dans impresionant venit din Algeria/Franța: „Ceea ce ziua datorează nopții”, în coregrafia lui Hervé Koubi.

Startul oficial s-a dat odată cu vernisajul unei impresionante expoziții de scenografie – „DOINA LEVINTZA – EXPERIMENT TEATRAL”. Lume-lume-lume, multă lume bună și pasionată, de la care Pompilius Onofrei a știut cum să obțină o descoperire a măștii de spectator, indiferent cine se află în spatele ei… Un reportaj de pură atmosferă…

Foto galerie: Lucian Muntean. Foto sus: Andrei Gîndac

Puteți vedea aici mai multe galerii foto și video din zilele de festival.