class="">ROLUL MUZICII ÎN TEATRU ȘI FILM. Workshop susținut de Marius Mihalache

ROLUL MUZICII ÎN TEATRU ȘI FILM. Workshop susținut de Marius Mihalache

24 – 25 octombrie | 11:00 – 13:00, HUB FNT, Sala Lipscani

Între manifestările de ținută ale celei de-a 29-a ediții a Festivalului Național de Teatru se înscrie și workshop-ul susținut de Marius Mihalache – un muzician cu multiple valențe (interpret, compozitor, orchestrator), dar devenit celebru ca virtuoz absolut al țambalului, instrument pe care îl revoluționează prin abordarea diferitelor stiluri muzicale: de la muzica clasică la folclor, de la muzică romanes la jazz, etno jazz, jazz-rock, lounge etc.

„Muzica e magie. Ea nu face altceva decât să transforme în sunet și să se audă fiecare gând, fiecare emoție pe care o trăim!”

Atelierul pe care artistul îl propune pe parcursul a trei zile în Festival va fi axat pe muzica de scenă și muzica de film, pe importanța universului sonor în actul artistic – fie el desfășurat pe scenă, sau proiectat pe ecran. Evenimentul este realizat cu participarea studenților de la Specializările Regie de Teatru și Regie de Film ale UNATC „I.L. Caragiale”, București.

Mă bucur mult pentru această invitație și pentru oportunitatea de a face parte din Festivalul Național de Teatru. Sunt extrem de fericit pentru că am privilegiul de a împărtăși din experiența mea și tinerilor regizori, care vor avea oportunitatea să descopere cel mai frumos personaj și prieten al teatrului și filmului, muzica. Ne vedem la FNT!” – Marius Mihalache

Marius Mihalache, un excepțional artist al țambalului, a început să cânte la vârsta de șase ani, iar la 17 ani interpreta pe scena Operei Scala din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schumann, Schubert, sau Mozart. Specializat la Berklee College of Music în muzică de film și songwriting, Marius susține multe ateliere despre importanța muzicii în film și în teatru, atât în România, cât și în străinătate.

În cinema: artistul compune coloanele sonore pentru mai multe filme şi seriale TV,
cum ar fi: „Filantropica” (2002), „Garcea şi oltenii” (2002), „La urgenţă” (2006),  „Ticăloşii” (2007), „America, venim! ” (2014), „Clanul Sprânceană” (2007) etc., colaborând cu regizori din România și din străinătate (ex. Francis Ford Coppola).

În teatru, Marius Mihalache compune muzica pentru „Nathan înțeleptul”, după Gotthold Ephraim Lessing, regizat de Armin Petras (coproducție a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și Teatrul Național din Stuttgart). În același an, 2015, este invitat de către Cosmin Chivu (Director of the BA in International Performance Ensemble at the Pace School of Performing Arts) să facă parte din distribuția spectacolului „Our Class” pe textul scris de Tadeusz Slobodzianek și produs pe Broadway, NYC.

În cadrul Galei UNITER 2019 primește Premiul Special, acordat de Senatul UNITER, pentru spectacolul „Săftița”, inclus în repertoriul Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București.

INTRARE LIBERĂ
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI