class="">TREI SURORI de A.P. Cehov

TREI SURORI de A.P. Cehov

26 octombrie | 19:00 – Teatrul Național „I.L.Caragiale”, Sala Media

27 octombrie | 19:00 – Teatrul Național „I.L.Caragiale”, Sala Media

Spectacolul se joacă în mai multe spații: PARTEA I: Foaier Sala Media, Sala Media; PARTEA II: Sala Pictură, Sala Amfiteatru. Locul de întâlnire pentru începutul spectacolului: Foaierul Sălii Media

Operele lui Anton Pavlovici Cehov sunt mereu actuale. Ele povestesc acele secrete ale sufletului care stau la baza unor întrebărilor perene ale vieții și care prezintă, totodată, o provocare atât regizorului, cât și actorilor și publicului.

CUMPĂRĂ BILET
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Traducere în limba maghiară  Kosztolányi Dezső

Distribuţia :

Andrei Sergheevici Prozorov : Bocsárdi Magor

Natalia Ivanovna : Szilágyi Míra

Olga: Bartha Boróka

Mașa : Vajda Gyöngyvér

Irina: Máthé Annamária

Kulîghin Feodor Ilici : Moșu Norbert-László

Verşinin Alexandru Ignatevici : Faragó Zénó

Tuzenbach Nicolai Lvovici : Fodor Alain Leonard

Solionîi Vasilii Vasilievici : Kolozsi Borsos Gábor

Cebutîkin  Nagy Csongor-Zsolt

Anfisa: Tamás Boglár

Regia : Albu István

Scenografia : Márton Erika

Costumele : Márton Erika

Artist plastic : Ferenczi Zoltán

Muzica originală : Bocsárdi Magor

Light Design: Borsos Attila

Sound Design: Majos Endre

Durata: 3 h  (cu pauză)

Teatrul Figura Stúdió, Gheorgheni

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română și engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

Toți dintre noi avem același vis, anume să cunoaștem fericirea. Ce înseamnă să fii fericit? Este o întrebare pe cât de banală, pe atât de nepătrunsă. Cum putem ajunge să cunoaștem acest sentiment? Ce trebuie să facem pentru a păstra în noi sentimentul fericirii? Câtă dragoste, afecțiune, voință, perseverență și conștiință implică ea?

Irina, Olga și Mașa sunt surori.  Ele trăiesc aparent liniștit, împreună cu fratele lor, Andrei, într-un mediu provincial în care chiar și aburii ceaiului fierbinte par să se răspândească în aer cu încetinitorul. Timpul curge altfel decât la Moscova – oraș în care doresc cu toții să se reîntoarcă. Trecerea minutelor lente ale provinciei, deschid spații infinite pentru vise mari, planuri, autorealizare, carieră și iubiri posibile sau, chiar, imposibile. Apoi, brusc, toate acestea se lovesc de o barieră intangibilă în ciuda faptului că bagajele sunt gata pregătite de drum, la fel ca cele trei surori.

Cum și până când poți trăi într-un loc în care fiecare întâmplare este supravegheată de amintirea tatălui și cea a Moscovei, a căror imagine se estompează, încetul cu încetul, o dată cu trecerea anilor? Perspectivele fericirii par să se spulbere și se așează, asemenea prafului, pe toate bagajele pregătite pentru Moscova, dar nu numai pe ele, ci pe înseși visele personajelor. Tot ce înainte părea a fi trist ori deprimant se transformă acum, aproape neobservat, în tragedie, cu toate că ne aflăm într-un spațiu provincial liniștit în care fericirea s-ar fi putut înfiripa în voie.