class="">VISIBLE INVISIBLE

VISIBLE INVISIBLE

20 octombrie| 19:00 – HUB FNT, Sala Studio

24 octombrie| 19:00 – HUB FNT, Sala Studio

„Invizibilul este un peisaj cu o topografie necunoscută, de explorat, o ființă necultivată şi sălbatică care domină toate registrele senzorialității, ţinând coerenţă în lucruri. Este structura pe care lumea vizibilă se sprijină, fiinţa acestei fiinţe. Nu există nimic invizibil în acest univers, doar refuzul nostru de a vedea.

INTRARE LIBERĂ
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Toată arta din lume există deja – este sub suprafaţa conştiinţei noastre normale, ca un râu subteran din care ne alimentăm. Datoria noastră este de a-l asculta, de a-l vedea cu ochii minţii şi a-l aduce în lumea materială.

Arta aduce lucrurile în lumină, ne iluminează. Să faci o piesă de artă este ca şi cum ai divulga un secret de familie. Ce vor crede despre mine odată ce voi face asta?

Mulţi dintre noi facem o virtute din privarea creativă. Am îmbrăţişat o lungă şi puternică anorexie artistică ca pe o cruce de martir. Am folosit acest lucru pentru a hrăni un sentiment de falsă spiritualitate. A fi bun şi a face bine însemnă a fi superior? Poate mai degrabă încă o formă de negare. Ne putem numi cu succes self-destructive artist / self-murdered artist . Există un preţ pe care îl plătim pentru a fi buni, dar nu şi autentici.

Am moştenit o obsesie a produsului – o mentalitate a societăţii consumeriste. Atenţia către forma finală a unei opere de artă ignoră faptul că creativitatea nu stă în lucrul făcut, ci în proces. Inima anorexiei artistice este evitarea procesului ignorându-l şi evitându-l. Ne setăm limitele în punctul în care să ne asigurăm succesul. Siguranţa este o iluzie scumpă. Pentru a risca trebuie să ne depăşim propriile limite. Creativitatea trebuie eliberată de parametrii societăţii ambiţioase a artei, cu A mare. Altfel ajungem să ne simţim ruşinaţi de curiozităţile şi explorările nostre creative.

Visible Invisible e o călătorie personală în care fiecare participant are timp să descopere şi să chestioneze limitele propriei exprimări. Pentru asta ne propunem, la propriu, un spaţiu liber de greşeli, liber de judecată şi liber de constrângeri.

Visible Invisible e un exerciţiu de conştientizare şi deschidere a minţii către noi posibilităţi şi idei. Încercând şi menţinând constant o atitudine de auto-explorare blândă, gentilă, ne lansăm treptat într-o mare expansiune creativă; deschidem uşa către mister şi magie. Devenim originali pentru că devenim ceva specific: o origine din care arta noastră curge. Noi suntem sursa artei noastre. Originalitatea este un proces de a rămâne sinceri cu noi înşine. Arta se naşte în atenţie. Vrei să omori mesagerul / artistul?”  – Irina Moscu