class="">Adina Lazar, regizor independent, Verde Taiat: “Pentru cine fac spectacole? Pentru colegi si critici sau pentru oamenii din afara teatrului?” (Urban)

Adina Lazar, regizor independent, Verde Taiat: “Pentru cine fac spectacole? Pentru colegi si critici sau pentru oamenii din afara teatrului?” (Urban)

Spectacolul „Verde tăiat” spune povestea unei femei dintr-o comuna din Maramures care este in cautarea celor care se fac vinovati de moartea sotului ei, angajat la Ocolul Silvic din zona, impuscat in timp ce incerca sa opreasca un transport ilegal de lemne.

10 noiembrie 2021  FNT în Presă

Alaturi de un tanar procuror trimis de la Bucuresti, ea reuseste sa descopere tot mai multe informatii si detalii legate de crima savarsita cu cateva luni in urma. Spectacolul este inspirat de povestea padurarului Liviu Pop, ucis de niste hoti de lemne in 2019 si a fost montat la Zalau, orasul-resedinta de judet fara o institutie culturala de tip teatru, cu ajutorul Asociatiei Pro Teatru Zalau.

Din distributie fac parte Irina Sibef, Florin Suciu, Emanuel Cifor, Razvan Banut si Emanuel Cifo, Scenografia, decorul si costumele: Andreea Tecla, muzica originala: Adrian Piciorea, light design: Atilla Almasi si sound design: Adina Lazar.

Spectacolul a fost nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2021, la categoria „Cel mai bun spectacol” si a luat premiul pentru cea mai buna scenografie in cadrul Festivalului International de Teatru „Atelier”.

Citiți integral în Urban.