Cronichete cochete

Durerea-plăcerea unui cămin

Cronichete cochete, Stiri|

„Villa Dolorosa” începe ușor și calm, cu o încălzire lentă și blândă, cu încurajări spre inițiativă, care nu prevestește mai mult de un curs de yoga, cel mult revigorant. Doar titlul ce nu îți permite să te relaxezi.

Țopăiala schimbării

Cronichete cochete, Stiri|

Patru prieteni buni își exprimă prin dans, joacă și sport camaraderia. Sunt niște băiețoi (indiferent de gen) aflați veșnic pe stradă, sau surferi pe plajă, în șlapi ori în sandale cu șosete, spre deliciul privitorilor.

Scurte, dar profunde

Cronichete cochete, Stiri|

Cum e să nu ai nevoie de nimic ce nu ai avea deja? E utopic pentru că apar în jur, la o distanță iluzorie, ce râde de tine, tot felul de tentații, obiecte sau idei, de care brusc ești atașat și pe care nu doar că ți le dorești, ci ești dispus să faci eforturi pentru a le obține.

Omul – o comedie macabră

Cronichete cochete, Stiri|

„Moștenirea norocului”, spectacol regizat de Radu Nichifor, este o comedie despre ce are ființa umană mai sinistru. Dorința de a ieși în față, invidia și răutatea negratuită, fuga după bani nemunciți și competiția neloială, depărtarea de ceilalți și izolarea individualistă sunt, rând pe rând, etalate pe scena Teatrului „Regina Maria” Oradea, uneori în tăcerea apăsată a spectatorilor, dar mai adesea în hohotele acestora.

Moartea în alb-negru

Cronichete cochete, Stiri|

Spectacolele pe care alege să le regizeze Florin Piersic jr. primesc o abordare nouă, mai cool, mai dinamică și mai detașată. „Tom și Jerry 2.0”, realizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, este savuros din start, e povestea a doi criminali în serie ce (se) joacă de-a ucisul, filosofia, viața.

Very important, insist

Cronichete cochete, Stiri|

Pandemia ne-a afectat pe toți. Pe câțiva norocoși, într-un mod bun, au petrecut zile cu familia pe care o neglijaseră în perioada pre-pandemică, și-au îndeplinit vise și au făcut lucruri de care nu avuseseră timp. Pe cei mai mulți, i-a lovit direct în piept. Dintre aceștia, actorii au fost categoria profesională cea mai prejudiciată.

Suferința reală e absurdă

Cronichete cochete, Stiri|

Salut, sunt Cassandra, tocmai mi-am pierdut mama și nu mă pot ridica din cadă. De câteva ore bune, apa s-a răcit, iar eu derulez ziua de după decesul mamei. Sunt cel puțin două persoane în mine care se ceartă, se bat, se ațâță continuu, și un tip oarecare, să îi zicem Robert, care se uită la noi cu ochi mari și umflă un colac flamingo.

To be or not to be… continued

Cronichete cochete, Stiri|

Frumoasă intuiția Xeniei Wiest de a-și imagina continuarea ca dans, cu mișcări neîncetate care se nasc una din cealaltă, nepermițând ca nimic să se stingă și transfigurând totul la nesfârșit. „To be continued”, o colaborare a Komische Oper Berlin și Staatsballett Berlin, a produs un spectacol contemporan conceptual cu ritmuri ample și, pe alocuri, melancolice de balet, cu corpuri unduioase ce pot fi expresia unui univers perpetuum mobile sau, la nivel micro, a unui organism viu care a găsit nemurirea prin unduire.

Online my love

Cronichete cochete, Stiri|

De mult nu mi-a mai fost teamă singură în casă. Spectacolul care tocmai m-a înfricoșat, „Dekaroom”, este un experiment inspirat din coborârile lui Dante în infern, purgatoriu și ridicarea în paradis (foarte scurtă la final).