class="">Doi tineri din Verona

Doi tineri din Verona

9 noiembrie | 19:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ. Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de marți, 9 noiembrie, de la ora 19.00, până joi, 11 noiembrie, ora 19.00.

Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, își uită într-o clipă iubita când o întâlnește pe iubita lui Valentin.

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Autor: William Shakespeare

Traducerea: Lucia Verona

Antonio / Ducele: Liviu Manolache

Valentin: Andrei Bibire

Proteus: Florin Aioane

Turio: Andrei Cantaragiu

Speed: Cătălina Mihai

Lance: Lucian Iftime

Pantino / Hangiu: Maria Lupu

Iulia: Ecaterina Lupu

Silvia: Cristiana Luca

Lucetta: Florina Stănculeţ

Eglamour: Grațian Prisăcariu

Proscriși: Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Vlad Lință

Demonul: Alina Manţu

Păpușar 1: Arina Cojocaru

Păpușar 2: Tiberiu Roșu

Regia: Alexandru Mâzgăreanu

Decorul: Andreea Săndulescu

Costumele: Alexandra Mâzgăreanu

Coregrafia: Baczó Tünde

Muzica originală: Alexandru Suciu

Light design: Daniel Klinger

Teatrul de Stat Constanța

Durata: 2 h (fără pauză)

Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

„Am dorit să spun o poveste despre doi prieteni, unul care cade în păcat și se adâncește în patimă, și altul care, prin suferință, atinge un alt nivel de cunoaștere.” – Alexandru Mâzgăreanu (interviu cu Silvia Dumitrache, Observator cultural)

„E întâi de toate spectacol despre onoare. Și sunt extraordinare delicatețea cu care Alexandru Mâzgăreanu găsește rezolvări regizorale (…), fluiditatea trecerilor de la o scenă la alta, fără să se vadă cusăturile, contaminarea fină dintre tensiune și umor, dintre dragoste și vină, ducând astfel povestea lui Shakespeare la un nivel cu totul original, păstrându-i spiritul, dar reușind totodată să o (re)construiască într-o abordare nouă. Fiecare element din spectacol, începând de la decorul atât de bogat și expresiv în simplitatea lui de bun gust (Andreea Săndulescu), de la costumele atent gândite și realizate (Alexandra Mâzgăreanu) și până la interpretarea actorilor, face din acest spectacol o experiență vizuală, dar și emoțională.” –  Irina Cerchia, „Doi tineri din Verona și o iubire extrem orientală”, Revista Amfiteatru

Foto: Marian Adochiței