class="">Durerea-plăcerea unui cămin

Durerea-plăcerea unui cămin

„Villa Dolorosa” începe ușor și calm, cu o încălzire lentă și blândă, cu încurajări spre inițiativă, care nu prevestește mai mult de un curs de yoga, cel mult revigorant. Doar titlul ce nu îți permite să te relaxezi.

16 noiembrie 2021  Cronichete cochete, Stiri

Și pe bună dreptate, căci apoi începe povestea, nuanțată în culori vii și dureroase pe alocuri, așa cum doar relația dintre trei femei poate fi. Spectacolul e static, repetitiv, sugestiv și dinamic în nemișcare și simțire, șocant vizual și auditiv pe ici pe colo. E o poveste pe scena Teatrului Național din Târgu Mureș, care te face curios și te apasă treptat pe parcursul a trei ore, pe care Compania „Liviu Rebreanu” o ține bine în mână, cu respect și, culmea, ironie, cu intervenții dansante și izbucniri ce frizează alienarea. Este un spectacol plin al cărui sens l-am înțeles pe parcurs și care ascunde, bine-bine, o speranță de viață autentică. Singurul lucru de care mi-a părut rău este că nu am practicat și eu exercițiile fizice de la început. Cred că mi-ar fi prins bine…

Pe platforma fnt.ro puteți încă vedea acest spectacol-filosofie-dans-de-viață-și-sensibilitate-afectivă.

Spectacolul este disponibil pentru vizionare de duminică, 14 noiembrie, de la ora 19.00, până marți, 16 noiembrie, ora 19.00. Mai multe informații, aici.