class="">Hai, să vorbim despre viață!

Hai, să vorbim despre viață!

În cadrul secțiunii ”Creația. Feminin ” , spectacolul ”Hai, să vorbim despre viață” montat la Teatrul Național din București, aduce în fața publicului o femeie regizor, Zsuzsanna Kovacs, o femeie dramaturg, Ana Sorina Corneanu, și o actriță excepțională, Florentina Țilea.

6 noiembrie 2021  Cronici mici și prietenoase, Stiri

Spectacolul vorbește despre presiunea socială căreia trebuie să îi facă față o femeie a zilelor noastre.  Familia și societatea îți impun ca pînă la o anumită vîrstă să ai un job bine plătit, un soț și cel puțin un copil.

Femeile care știu ce vor lucrează în multinaționale sau la companii imobiliare, au succes în afaceri și, cînd vine vremea, au parte de o nuntă de vis, la un castel ca în basme. Vor avea, desigur, și copii de vis și o viață ca în revistele glossy.

Dar ce te faci dacă nu știi ce vrei? Sau dacă ceea ce vrei tu nu este ceea ce vrea majoritatea? Dacă a avea o viață de ”majoritar” pe tine te face nefericită?

Textul vorbește despre angoasă și neputință amestecate cu sentimentul acru al eșecului și cu cel al vinovăției. Te simți vinovată că nu ești în rînd. În rîndul lumii. Și că nu ești, așa cum te vor cei din jur, femeia perfectă.

Actrița Florentina Țilea strălucește în acest one woman show și reușește să facă un balet minunat între disperare și autoironie, între furie și acceptare de sine, între revoltă și depresie.

Spectacolul este disponibil pentru vizionare de sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 23.30, până luni, 8 noiembrie, ora 23.30. Mai multe informații, aici.