class="">Întoarcerea la Marele Will sau Reconsiderarea canonului shakespearian

Întoarcerea la Marele Will sau Reconsiderarea canonului shakespearian

Întoarcerea la Marele Will

de George Volceanov

Editura Tracus Arte, 2020

Preț: 65,00 ron

Unde poate fi achiziționată:

Librării online: edituratracusarte.ro, Librărie.Net, EMAG, Elefant ONLINE, Libris.ro

Din rețeaua Cărturești, librăriile Humanitas, rețeaua Librarium

Apasă aici pentru a cumpăra cartea

„George Volceanov şi-a propus – în vremuri grele pentru literatură – reconstrucţia istorică şi textuală (pentru civilizaţia românească de astăzi) a creatorului lui Hamlet. Un Shakespeare, altfel spus, al unei noi generaţii de anglişti (şi, în primul rând, un Shakespeare al lui Volceanov însuşi), cu nimic mai prejos decât Marele Will al promoţiilor anterioare.”

Codrin Liviu Cuţitaru

„Cu George Volceanov am purtat discuţiile cele mai susţinute şi pe cele mai variate teme pe care le-am avut vreodată. Întoarcerea la Marele Will sau Reconsiderarea canonului shakespearian este o carte inovatoare, constituind o prezentare clară şi completă a modului în care au evoluat studiile critice shakespeariene după 1980.”

Richard Proudfoot, King’s College, coordonatorul seriei The Arden Shakespeare

„Traducerile lui George Volceanov demonstrează înţelegerea profundă a lumii teatrului în care a creat Shakespeare şi a practicilor teatrale ale lumii în care este jucat Shakespeare astăzi. Eseurile lui despre Doi veri de stirpe aleasă şi Eduard al III-lea sunt de cel mai înalt nivel (…), comparabile cu orice text critic scris de cercetătorii anglofoni nativi.”

Michael Dobson, directorul Institutului Shakespeare, Universitatea din Birmingham