class="">Oana Cristea Grigorescu: „2021, un punct de turnură privind felul în care gândim şi organizăm festivalurile de teatru” (DW)

Oana Cristea Grigorescu: „2021, un punct de turnură privind felul în care gândim şi organizăm festivalurile de teatru” (DW)

Teatrul a trebuit să găsească forme de a exista şi a continua să creeze, explică pentru DW Oana Cristea Grigorescu, unul din directorii artistici ai actualei ediţii a FNT, care se desfăşoară online.

11 noiembrie 2021  FNT în Presă

DW: Festivalul Naţional de Teatru se desfăşoară, din motive de pandemie, deja pentru a doua oară consecutiv în format online – din nefericire. Din fericire, însă, FNT continuă – şi nu numai atât, actuala ediţie oferă un program foarte bogat şi divers. Eşti unul din cei trei selecţioneri şi directori artistici ai FNT 31. Cum aţi gândit structura Festivalului şi după ce criterii aţi ales cele 38 de spectacole care pot fi vizionate online în aceste zile?

Oana Cristea Grigorescu: Anul 2021 este un punct de turnură – atât estetic, cât şi privind felul în care gândim şi organizăm festivalurile de teatru. Iluzia din anul 2020, că pandemia se va încheia într-un an, s-a dovedit, iată, doar o iluzie şi va trebui să convieţuim cu această ameninţare, cu această distanţare socială poate chiar mai mult timp – potrivit oamenilor de ştiinţă, probabil până la finele anului viitor. Asta înseamnă că nici 2022 nu va fi un an în care să ne fi reîntors la practici culturale neintermediate.

Citiți integral pe DW.