class="">Remus Gabor, scenograf, speaker in conferintele FNT 2021: „Trebuie sa atragem tinerii catre teatru si film. Sunt nativi digitali asa ca trebuie sa vorbim pe limba lor, sa utilizam noile tehnologii: game design, holograme, realitate augmentata si sa ne adaptam pentru scenografia virtuala.” (Urban)

Remus Gabor, scenograf, speaker in conferintele FNT 2021: „Trebuie sa atragem tinerii catre teatru si film. Sunt nativi digitali asa ca trebuie sa vorbim pe limba lor, sa utilizam noile tehnologii: game design, holograme, realitate augmentata si sa ne adaptam pentru scenografia virtuala.” (Urban)

Unul dintre avantajele faptului ca editia din acest an a Festivalului National de Teatru se desfasoara in mediul online este faptul ca ofera acces tuturor la resurse pretioase si greu de accesat in alte conditii. Pe langa spectacole, intre 8 si 11 noiembrie vor avea loc conferintele „Next on Stage. Perspective in scenografia” care aduc in fata publicului si a specialistilor unii dintre cei mai cunoscuti si premiati scenografi si oameni de teatru din Romania: Dragos Buhagiar, Nic Ularu, Iuliana Vilsan, Carmencita Brojboiu.

10 noiembrie 2021  FNT în Presă

Conferintele sunt disponibile in cele 3 zile de „Next On Stage” intre orele 12:00 si 17:00 iar programul complet al acestora il veti gasi aici.

Remus Gabor este unul dintre speakerii care va sustine o comunicare in cadrul conferintei cu tema „Scenografia Teatrului de animatie, un taram de explorat”. Il puteti asculta marti, 9 noiembrie de la orele 11:30

Are experienta ca scenograf atat pentru teatru dramatic dar mai ales de animatie, a lucrat pentru spectacole puse in scena la teatrele Tandarica din Bucuresti, Prichindel de la Alba Iulia, Gulliver de la Galati, Colibri de la Craiova, a lucrat si in film cu scurtmetraje selectionate si premiate la Cinéfondation la Cannes, la Festivalurile de la Film de la Sarajevo, San Sebastian si TIFF, dar si in televiziune la emisiunile PRO Tv, videoclipuri muzicale si reclame.

Citiți integral în Urban.