class="">Spectacol@București.ro

Spectacol@București.ro

6-14 noiembrie | www.fnt.ro

Realizator: Andreia Bârsan

Emisiune realizată în 2017 (înregistrare video) în studioul Radio România București FM

Interlocutor: Ion Caramitru

[same_day_events_link]

Spectacol@ Bucureşti.Ro este un talk show de actualitate teatrală, difuzat săptămânal pe postul de radio BucureştiFM, pe frecvența de 98,3, în direct, sâmbăta, de la 12.10. Este una dintre cele mai longevive emisiuni culturale din spaţiul FM.

De-a lungul celor 15 sezoane au fost prezente la microfon personalităţi marcante din lumea teatrului.

Am încercat de fiecare dată să prilejuim ascultătorilor noștri întâlniri cu artiștii  pe care îi iubesc, să le aducem cele mai noi informații legate de spectacolele sau evenimentele în care îi pot urmări. Totodată, pentru creatorii de teatru Spectacol@ Bucureşti.Ro este un spațiu al mărturisirilor, al depănării celor mai frumoase amintiri din cariera lor.

În 2017, în prag de sărbătoare pascală, a fost o ediție specială în care domnul Ion Caramitru a împărtășit ascultătorilor București FM gândurile sale despre teatru.

Momentul nu a fost întâmplător, primise, cu câteva luni în urmă,  distincția  „Actor al Europei” pentru întreaga carieră artistică, în deschiderea ediţiei a 14-a, a Festivalului Internațional ”Actorul Europei” din Macedonia, iar  British Council Romania îi acordase Titlul de Ambasador Cultural Shakespeare în România, cu ocazia „Shakespeare Lives 2016”, fiind considerat de britanici, unul dintre cei 10 cei mai buni interpreți ai lui Hamlet.

Pentru Ion Caramitru, prima întâlnire cu Hamlet a fost în anul doi de  facultate, iar primul succes a fost chiar examenul său de absolvire.

La douăzeci de ani distanță, primea acest rol în spectacolul montat de Alexandru Tocilescu. Hamlet-ul lui Ion Caramitru avea să îi cucerească pe români, în acele vremuri sumbre din anii 80, și, ulterior, chiar pe britanici. Turneul Teatrului Bulandra cu acest spectacol s-a încheiat la Paris, într-un moment aniversar pentru Ion Caramitru, episod pe care l-a povestit cu emoție în emisiunea Spectacol @Bucuresti.Ro, evocând momentul reîntâlnirii sale cu Emil Cioran. (Andreea Bîrsan)