class="">Very important, insist

Very important, insist

Pandemia ne-a afectat pe toți. Pe câțiva norocoși, într-un mod bun, au petrecut zile cu familia pe care o neglijaseră în perioada pre-pandemică, și-au îndeplinit vise și au făcut lucruri de care nu avuseseră timp. Pe cei mai mulți, i-a lovit direct în piept. Dintre aceștia, actorii au fost categoria profesională cea mai prejudiciată.

13 noiembrie 2021  Cronichete cochete, Stiri

Despre asta este spectacolul Olgăi Török, despre planuri curmate și despre vieți puse pe standby. Despre transferul existenței de pe scenă în cada plină cu apă, unde tentația de a-ți vârî capul și de a nu-l mai scoate la aer este mare. Ce șansă e lumea virtuală în astfel de circumstanțe, păstrarea interacțiunii umane e aproape palpabilă, dovadă chat-ul ce rămâne deschis pentru o discuție cât mai reală cu spectatorii. Inspirată invitația la dialog din „V.I.P. – Very Isolated Person” pus în… cadă de Teatrul German de Stat din Timișoara, o adaptare liberă a textului cehovian „Pescărușul”. Olga, sau Nina, evocă un spectacol anterior, îl reinterpretează pe două niveluri, al jocului și ideatic, trasând o evoluție a artistului de la primul rol spre un parcurs al necunoscutului. Actrița se filmează cu un telefon și un laptop, spectatorul fiind martorul unui cadru dual, manifest al renunțării la faimă și strălucire și al puterii de a supraviețui în artă.

Vineri, 12 noiembrie, de la ora 19.30, haideți să fim spectatori pentru actorii a căror putere vine din teatru.

Foto preluată de pe germantheatre.ro

Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de vineri, 12 noiembrie, de la ora 19.30, până vineri, 12 noiembrie, ora 20.30. Mai multe informații, aici.