class="">Vîrîpaev & Pricop – de la o Conferinţă iraniană la o întâlnire extraterestră cu un UFO la FNT, 2021 (Agenda LiterNet)

Vîrîpaev & Pricop – de la o Conferinţă iraniană la o întâlnire extraterestră cu un UFO la FNT, 2021 (Agenda LiterNet)

Nu ştiu cum să încep. Pur şi simplu nu ştiu. Am urmărit două spectacole care m-au amuţit. Şi totuşi simt că trebuie să vorbesc despre ele, să împărtăşesc, şi dacă aveţi vreodată posibilitatea de a le vedea, să nu o rataţi (asta pentru cei care, evident, vor citi aceste rânduri). Cuvintele mele sunt nesemnificative pe lângă ceea ce aţi putea asculta şi vedea.

16 noiembrie 2021  FNT în Presă

Ivan Vîrîpaev (sau Ivan Aleksandrovich Vyrypaev) face parte din categoria dramaturgilor contemporani care nu pot fi indiferenţi la problemele lumii, la durerile omului, astea cu care se confruntă el astăzi, de oriunde ar fi. Textele lui au substanţă, mustesc de conţinut, sunt cărnoase şi te pun pe gânduri, cum se pare că l-au pus pe gânduri şi pe regizorul Bobi Pricop, un regizor tânăr, dar care, nu numai prin aceste două montări, dă dovadă de maturitate creatoare. Şi aceste gânduri s-au materializat pe scenă, pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi pe cea a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti.

Citiți integral în Agenda LiterNet.