class="">Spaimă cosmică sau ziua în care Brad Pitt a devenit paranoic (Spectacol lectură)

Spaimă cosmică sau ziua în care Brad Pitt a devenit paranoic (Spectacol lectură)

24 octombrie | 16:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Media

INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile

Spaimă cosmică sau ziua în care Brad Pitt a devenit paranoic este o reflecție asupra dilemelor individuale și colective legate de schimbările climatice, responsabilitatea morală și lipsa de acțiune în fața unei amenințări globale.

În cadrul secțiunii Spectacole-lectură pe texte din dramaturgia europeană și locală.

  

De: Christian Lollike

Traducerea: Ovio Olaru

Cu: Cătălina Mihai, Alex Bogdan, Sorin Miron

Regia: Mihai Gligan

Scenografia: Clara Ștefana

Producător: Festivalul Național de Teatru, 2023

Durata: 1h 45min

  

Cu un ton comic și o abordare introspectivă, piesa încurajează publicul să se gândească la propriul rol în lupta pentru protejarea mediului și a viitorului nostru pe Pământ. Christian Lollike este unul dintre cei mai apreciați dramaturgi danezi, activând și ca regizor de teatru și film. Piesele sale tratează probleme politice actuale precum globalizarea, capitalismul, violența împotriva femeilor, eutanasierea și terorismul.

Spectacol urmat de o întâlnire cu publicul, alături de echipă și Irina Breniuc (activistă de mediu)

*

Spectacolele-lectură prilejuiesc întâlnirea cu piese de teatru care vor fi citite pentru prima oară în România și care abordează teme și subiecte centrate pe realități acute.

Dacă anul trecut spectacolele-lectură au fost regizate de Bobi Pricop, anul acesta textele alese vor fi regizate de regizori și regizoare la început de drum: Anda Drăgan, Tania Drăghici, Mihai Gligan, Luiza Mihailescu, Larisa Popa, Monica Stoica.

În cadrul acestui modul, este organizat un concurs dedicat promovării piesei românești. Cei care vor fi selectați (deadline texte: 10 august) vor avea posibilitatea să lucreze, timp de o lună, cu dramaturgi consacrați – Bogdan Georgescu, Petro Ionescu, Elise Wilk – pentru a-și putea dezvolta textele. Astfel, FNT devine o platformă de vizibilitate pentru textul nou de teatru.

Modulul de spectacole-lectură în FNT este coordonat de regizorul Bobi Pricop.