class="">(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI

(R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI

19 octombrie | 17:00 – Teatrul Excelsior, Sala „Ion Lucian”

Imaginează-ți o lume unde Alecto, o inteligență artificială omniprezentă, îți ghidează viața. De la alegerea partenerului perfect, la creșterea copiilor cu cele mai bune gene, Alecto are un plan pentru tot. În 2043, viața pare ușoară, dar lipsită de spontaneitate. Totul este calculat și previzibil. Dar ce se întâmplă când dorința pentru libertate și autenticitate își face loc?

SOLD OUT

[same_day_events_link]

De: Yael Ronen & Dimitrij Schaad, inspirat de Yuval Noah Harari

Traducerea: Mircea Sorin Rusu

 

Distribuția:

Richard “Ricky” Martin: Mircea Alexandru Băluță

Dr. Stefan Frank: Alex Călin

Tatjana: Oana Predescu

René: Alex Popa

Alecto: Matei Arvunescu

Regia: Radu Nica

Scenografia: Theodor Cristian Niculae

Coregrafia: Florin Fieroiu

Video design: Andrei Cozlac

Muzica originală și Sound design: Adrian Piciorea

Light design: Traian Marin

Producător: Teatrul Excelsior București  

Durata: 1h 45min (fără pauză)

Vârsta recomandată: 14+

Spectacolul conține efecte luminoase care pot afecta persoanele care suferă de epilepsie

 

(R)Evoluție este prezentat printr-un acord cu henschel SCHAUSPIEL Theaterverlag Berlin GmbH, Lausitzer Platz 15, 10997 Berlin, GERMANIA

FNT Educațional

„Omul este pe cale să devină un zeu sau, prin intermediul tehnologiei și al exploatării iraționale a resurselor Terrei, este pe cale să se autodistrugă? Yuval Noah Harari este unul dintre cei mai comentați gânditori ai începutului de secol XXI. Celebrul său volum „21 de lecții pentru secolul XXI” face parte din inventarul global al chestionării moralității individuale și colective într-o epocă dominată de haos și nesiguranță.

Revoluția digitală, care ar trebui să ne ușureze viețile, ne pune și în fața unor întrebări și dificultăți existențiale nemaiîntâlnite în întreaga istorie a umanității: cum facem față unei vieți în care omul devine ușor înlocuibil de algoritmi? Cum și în ce fel ne vom mai raporta la realitate când inteligența artificială și realitățile virtuale vor răspunde prompt tuturor nevoilor noastre imediate? Se vor transforma societățile în dictaturi digitale care ne vor manipula viețile pe baza datelor personale aflate în mâinile câtorva oameni? Ce dileme etice vor apărea în epoca designului genetic? Va mai putea exista, în atari condiții, liberul arbitru și dacă da, sub ce formă?” (Radu Nica)

Foto: Andrei Gîndac