21 octombrie | 17:00 și 21:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Sala Atelier

Ideile despre război, discursurile filosofice ale celei de-a doua jumătăți a secolului 20 și-au pierdut sensul. Celebra idee a lui Francis Fukuyama sfârșitul istoriei e acum, pare o glumă.
[same_day_events_link]
Scenariul și dramaturgia: Julia Holewińska
Distribuția:
Distribuția: Mirosław Guzowski, Michał Surówka, Karol Franek Nowiński, Michalina Rodak, Małgorzata Trofimiuk, Małgorzata Witkowska, Marcin Zawodziński
Regia: Wojciech Faruga
Scenografia, costumele și luminile: Wojciech Faruga
Muzica: Radosław Duda
Pregătirea muzicală: Natalia Kawałek
Coregrafia: Bartłomiej Gąsior
Producător: Teatr Polski Bydgoszez, Polonia
Durata: 1h 40min (fără pauză)
Vârsta recomandată: 16+
Spectacol din străinătate
Spectacol prezentat în cadrul Sezonului Cultural Polonia-România 2024-2025
Sezonul Cultural Polonia-România 2024-2025 este organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din Polonia și Institutul Adam Mickiewicz, cu sprijinul Institutului Polonez din București, și Ministerul Culturii din România și Institutul Cultural Român. Pe parcursul Sezonului vor avea loc zeci de evenimente expoziționale, muzicale, teatrale, cinematografice și literare.
Institutul Adam Mickiewicz este o instituție culturală națională, înființată în anul 2000. Obiectivul Institutului – de a crea un interes de durată pentru cultura poloneză în întreaga lume – este realizat prin colaborarea cu parteneri străini și prin realizarea de schimburi culturale internaționale în dialog cu publicul, în conformitate cu obiectivele politicii externe a Poloniei. Până în anul 2023, Institutul a realizat proiecte în peste 70 de țări de pe 6 continente, printre altele în Marea Britanie, Franța, Israel, Germania, Turcia, SUA, Canada, Australia, Maroc, Ucraina, Lituania, Letonia, precum și în China, Japonia și Coreea. Calitatea proiectelor implementate de Institut este confirmată de premiile și distincțiile obținute la expoziții și festivaluri internaționale. În 2023, Pavilionul Polonez „Poetica Necesității”, organizat de Institutul Adam Mickiewicz, a fost medaliat la Bienala de Design de la Londra.
În decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, vedeau ce se întâmpla pe străzi, vedeau reacția manifestanților la apariția lor, dar nu-și dădeau voie să înțeleagă faptul că oamenii se întorseseră împotriva lor, convinși că totul era doar rezultatul unei trădări. Până în ultima clipă, Ceaușescu a respins acuzațiile de a fi târât țara în mizerie, mândrindu-se cu izbânzile sale. Autorii spectacolului s-au aplecat asupra sorții și comportamentului celor doi și al celor care au însoțit cuplul Ceaușescu în ultimele lor ore de viață.
Foto: Natalia Kabanow