class="">Avanpremiera FNT: un film despre Sasha Waltz la CNDB

Avanpremiera FNT: un film despre Sasha Waltz la CNDB

Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti este gazda unei seri unice: Miercuri, 11 martie, ora 18.00 vă invităm să asistaţi la proiecţia filmului [b][i]Grădina plăcerilor[/i][/b] – un documentar despre marea coregrafă [b]Sasha Waltz[/b], regizat de Brigitte Kramer. Vor prezenta Vava Ştefănescu, directorul artistic CNDB şi Cristina Modreanu, director artistic al Festivalului Naţional de Teatru. [b]Sasha Waltz[/b] a fondat împreună cu Jochen Sandig în 1993 o companie de dans neconvenţională: [i]Sasha Waltz & Guests[/i], în care au lucrat, pe parcursul timpului, peste 150 de dansatori din 25 de ţări. Prin munca ei [b]Sasha Waltz[/b] ajută performerul nu numai în crearea unui spectacol, îndrumând artistul în descoperirea expresivităţii corporale printr-o călătorie în sinele acestuia. Cu ocazia proiecţiei filmului, selecţionerul FNT, Cristina Modreanu, a anunţat că [b]Festivalul National de Teatru[/b] este în negocieri avansate pentru invitarea la Bucureşti a producţiei [i][b]noBody[/b][/i], parte din [i][b]Trilogia corpului[/b][/i] semnată de celebra coregrafă Sasha Waltz. [i][b]noBody[/b][/i] are 25 de performeri şi a fost co-produs de Festivalul de la Avignon şi Teatrul Schaubuhne din Berlin, premiera având loc în iulie 2002. [b]Seara de proiecţie[/b] va fi prima dintr-o serie de evenimente care sunt menite să facă cunoscute marile nume ale scenei internaţionale invitate la Bucureşti cu ocazia ediţiei din 2009 a Festivalului Naţional de Teatru.

4 octombrie 2009,  Comunicat de Presă

Actorul Șerban Pavlu vorbește despre spectacolele În care Îl vedem În Festivalul Național de Teatru.
În trei spectacole din FNT joacă În această toamnă Șerban Pavlu: „Sunset Limited” (regia: Andrei și Andreea Grosu), „Cutia Pandorei” (regia: Felix Alexa) și „Creditul” (regia: Mihai Constantin).
Ce spune actorul că și-ar dori să nu rateze În Festival, ca spectator? „Sunt curios să văd generația nouă.”

INFO:

The Sunset Limited

de Cormac McCarthy

Traducerea: Ioana Pelehatăi

Distribuția:

Black: Richard Bovnoczki

White: Șerban Pavlu

Regia: Andrei & Andreea Grosu

Scenografia: Vladimir Turturică

Light Design: Andrei & Andreea Grosu

Durata: 1h 35 min (fără pauză)

Teatrul UNTEATRU, Bucureşti

The Sunset Limited e o Întâlnire. O Întâlnire autentică. Plină de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate și Îndrăzneală. E despre tine. Și despre noi. Netrucat. E despre cele mai Întunecate gânduri și despre cele mai gingașe Încercări. E despre iubire sau despre absenţa ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu. Sau nu. E despre toate astea și despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot Întâmpla. Atât de personal, că ţi se face frică. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atât.

Aceasta nu este o prezentare a spectacolului. E puțin mai mult. E o confesiune. Curajoasă.” (Andrei și Andreea Grosu)

Fotografie din spectacolul „Sunset Limited”.