Conferinţă de presă

Joi, 18 iunie, la ora 11.00, are loc la sediul UNITER (Str. George Enescu, nr 2-4) conferinţa de presă în cadrul căreia criticul de teatru Cristina Modreanu îşi va anunţa selecţia. Vă aşteptăm pentru a afla ce spectacole vin la Bucureşti în ediţia 2009 a FNT.

14 October 2010,  Articles

Mihai Lungeanu aduce În Festivalul Naţional de Teatru spectacolul „Trei nopţi cu Madox, de Matei Vişniec, pe care l-a regizat la Teatrul Nottara din Bucureşti.

„Este o provocare de a călători, este o Încercare a spectatorului de a descoperi ce anume Îl leagă de acest personaj numit Madox. Madox e o parte din noi, este un răspuns la nişte Întrebări pe care de obicei ne ferim să ni le punem“, spune regizorul.

Trei nopţi cu Madox

de Matei Vişniec

Distribuția:

Bruno: Alexandru Jitea

Grubi: Ion Grosu

Sezar: Paul Chiribuță

Clara: Victoria Cociaş

Miciurin: Ion Haiduc

Măturătorul 1: Iulian Burciu

Măturătorul 2: Lucian Bârsan

Măturătorul 3: Iulian Cuza

Măturătorul 4: Veliko Velikov

Regia: Mihai Lungeanu

Scenografia: Luana Drăgoiescu

Muzica originală: Pedro Negrescu

Durata: 1h 40 min (fără pauză)

Teatrul „Nottara”, Bucureşti

Într-un oraş-port de la capătul lumii, timpul se scurge Încet. Atât de Încet, Încât a trebuit ca locuitorii săi să Înveţe câte un joc potrivit fiecăruia pentru a alunga plictiseala şi norii grei, de ploaie, care Îi Împresoară. Dar nici monotonia şi nici ploaia nu s-au risipit. În schimb, jocurile au căpătat o patină comercială, iar ei, oamenii, au alunecat Într-o melancolie fără leac şi, cel mai grav, au uitat… au uitat de istovitoarea, dar plăcuta fugă după viaţă şi de neaşteptatele ei farse, au uitat gustul dulce al viselor, bucuria iubirii şi aroma dorinţei… De fapt, au uitat să trăiască. Însă o ofertă de nerefuzat le va stârni interesul şi le va suci minţile. Vinovatul? Un străin misterios, care face un popas de trei nopţi În oraş şi În vieţile locuitorilor lui. Promisiunea sa pune lumea În mişcare… Să fie el un magician sau un scamator, un amăgitor sau un salvator mult aşteptat?


Foto: Maria Ştefănescu