class="">Revista Scena.ro nr. 10

Revista Scena.ro nr. 10

Scena.ro nr10Stagiunea 2010-2011 începe cu revista Scena.ro Anul 2010 a fost un an foarte bun pentru teatrul românesc, în ciuda crizei financiare care l-a afectat puternic și a bâlbâielilor administrative ce pun piedici serioase desfășurării serioase și responsabile a oricărui eveniment teatral. Festivalul Shakespeare și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu au acoperit cu excelență teatrală prima jumătate a anului, iar Festivalul Național de Teatru se pregătește să li se alăture în a prezenta pe scenele românești valori teatrale mondiale, unele dintre ele pentru prima dată descoperite în România. În paginile de Avanpremieră la Festivalul Național de Teatru, ediția 20, pe care le publică Scena.ro în noul său număr veți avea ocazia să citiți despre personalitățile prezente la București în cadrul FNT în această toamnă, fie cu spectacole, fie cu conferințe, lansări de carte și întâlniri cu publicul: Lee Breuer, Romeo Castelucci, Rodrigo Garcia, Matthias Langhoff. Din sumarul acestui număr mai amintim: intervenția decanului Facultății de Teatru din cadrul UNATC București, Nicolae Mandea, despre teatrul independent, rubricile permanente – Reacții adverse : Spectacolul-lectură, spectacol sau lectură ? de Alina Nelega, New York Puzzle : Identitate & Diversitate : ID-ul dramaturgiei americane de Saviana Stănescu, Postforma: Documentare și storytelling de Mihaela Michailov și Ninsorile de altădată: Ariane Mnouchkine și naufragiile unei speranțe nebune… de Mirella Nedelcu Patureau – și relatările pe marginea unor evenimente teatrale internaționale : Gălbenuș experimental – INFANT 2010 de Mihaela Michailov, Teatru. Holocaust. Tel Aviv de Iulia Popovici, Ben Deckers de Ionuț Sociu. Începeți stagiunea 2010-2011 cu Scena.ro! Revista Scena.ro poate fi găsită la: Librăriile Cărturești și Humanitas, Ceainăria Bernschutz din Lipscani, Librăria Engleză Anthony Frost, Book Corner din Cluj Victoria’s Vintage Kitchen Pretul unui exemplar pentru comanda online este de 18 lei [include 50% din taxele postale]

» Comanda revista Scena.ro

15 septembrie 2010,  Comunicat de Presă

Deschiderea oficială a celei de-a 26-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc vineri, 21 octombrie 2016, de la ora 18:00, În foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, cu ocazia vernisajului expoziţiei-document dedicate marelui dansator şi coregraf  Gigi Căciuleanu.

Vernisajul expoziţiei „Căciuleanu” va fi urmat de un coupé: spectacolul „Un minut de dans, sau Uf!”, produs de Fundaţia Art Production În parteneriat cu Teatrul Mic şi „Vivaldi şi anotimpurile sale”, producţie a Companiei „Liviu Rebreanu” / Teatrul Naţional Târgu-Mureş, două din cele mai recente creaţii ale maestrului.

Dansul / ocupă În Festivalul Naţional de Teatru 2016 un loc foarte important. Iar omagiul nostru este adus, prin această deschidere a porţilor FNT, artistului Gigi Căciuleanu. Cu el venim foarte aproape de dumneavoastră. Împreună cu el / vă invităm În lumea lui. Vom deschide Festivalul cu un vernisaj al unei expoziţii ‘altfel’, o expoziţie intitulată simplu: Căciuleanu”.

În lumea lui Gigi Căciuleanu veţi Întâlni acel mare artist, cu multe, nebănuite valenţe, şi veţi putea descoperi de unde / energia lui, de unde / forţa, creativitatea şi lipsa lui de oboseală. Aşa vi-l propunem noi pe Gigi Căciuleanu.” (Marina Constantinescu)

Vă aşteptăm În Festival!