class="">The Bald Soprano and The Lesson

The Bald Soprano and The Lesson

Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu

Andrei Şerban, reputat regizor şi profesor, este cunoscut în întreaga lume pentru montările sale îndrăzneţe. A montat în teatre şi opere importante din peste 39 de ţări. Laureat al mai multor premii Obie (pentru “O trilogie antică”) şi al premiului Tony pentru reinterpretarea unui text clasic (“Livada de vişini”), al Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru întreaga activitate, în 1995, Andrei Şerban face din fiecare montare a sa un eveniment unic şi din fiecare întâlnire cu un actor, un pas către o înţelegere mai profundă a actului teatral.

În teatru, ca şi în viaţă, preluăm roluri diferite, pe care nu le înţelegem şi pe care le jucăm vrând-nevrând, cu sau fără succes.
Ce înseamnă să joci un rol?E util să ne întrebăm, în special în zilele noastre, când confuzia despre cine suntem şi ce rol jucăm e în creştere.
Teatrul e peste tot, pe stradă, la televizor, toţi suntem actori, dar nu ştim ce rol jucăm. Chiar când am învăţat textul, îl repetăm mecanic, pasiv, fără convingere.
Ce e de făcut?
Andrei Şerban

24 octombrie 2011,  Comunicat de Presă

Primele lansări de carte din cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia 2014, au avut loc sâmbătă, 25 octombrie, într-un spaţiu cochet – Ceainăria ArCuB. Volumele prezentate au trezit interesul intelectualilor din diverse domenii, audienţa fiind una selectă.