class="">Tickled Off

Tickled Off

Ca şi în alţi ani, la unele dintre spectacolele programate în [b]Festivalul Naţional de Teatru[/b], cererea de bilete a depăşit cu mult, capacitatea sălilor. Acest lucru se datorează pe de o parte numărului mare de spectatori dornici să participe la un eveniment de asemenea amploare, iar pe de altă parte, preferinţei tot mai evidente, în ultimii ani, a unor teatre şi regizori, de a monta producţii cu o formulă restrânsă de locuri.

18 octombrie 2011,  Articole

Ca urmare a extrem de numeroaselor solicitări, organizatorii au încercat – şi au reuşit! – să asigure condiţiile tehnice pentru suplimentarea reprezentaţiilor a două dintre spectacolele cerute de spectatori. Acestea sosesc, printr-o interesantă coincidenţă din acelaşi oraş, (Sfântul Gheorghe) şi sunt: [i]Mai întâi te naşti[/i] în regia lui Radu Afrim (care se va juca şi vineri, 4 noiembrie, de la ora 15.30) la sala Majestic a Teatrului Odeon şi [i]Neguţătorul din Veneţia[/i], regia László Bocsárdi (ce va fi programat şi sâmbătă, 5 noiembrie, ora 11.00) la sala Izvor a Teatrului Bulandra. În ciuda complicaţiilor presupuse de aceste modificări, ne bucurăm să izbutim să rezolvăm o parte dintre tot mai numeroasele cereri de bilete şi sperăm că şi de acum înainte spectatorii, ne vor produce astfel de „necazuri”! În schimb, spectacolul [i]Pescăruşul[/i], al companiei pariziene Théâtre-Studio (regia Christian Benedetti) va lipsi din Festival. Motivul principal pentru care această producţie fusese invitată la FNT, era prezenţa în distribuţie, a compatrioatei noastre Anamaria Marinca, autoarea unei excepţionale interpretări în rolul Ninei Zarecinaia. Ulterior, distribuţia a suferit modificări care nu au fost comunicate în timp util organizatorilor. Printre acestea şi înlocuirea Aneimaria Marinca (ce se va afla în perioada festivalului la filmări în Statele Unite). În aceste condiţii, selecţionerul unic al festivalului, criticul de teatru Alice Georgescu a considerat că spectacolul nu îndeplineşte criteriile artistice care au motivat selecţia şi a decis anularea prezenţei sale în festival deşi biletele puse în vânzare se epuizaseră. Contravaloarea acestora va putea fi recuperată de la casa de bilete a Teatrului Naţional. Conştienţi că au recurs la o măsură extremă, organizatorii îşi cer scuze pentru neplăcerile produse spectatorilor bucureşteni, socotind însă că nimic nu justifică un rabat de la nivelul calitativ al Festivalul Naţional de Teatru.

REPORTAJ Sometimes i`m right sometimes i`m wrong șoptește Meda Victor, parcă pierdută în lumina de pe scenă și în pantalonii largi, strânși cu o curea bărbătească peste șolduri.