class="">Marina Constantinescu, la închiderea FNT 2015:

Marina Constantinescu, la închiderea FNT 2015:

29 mai 2012,  Articole

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru şi-a Închis aseară porţile. 

Timp de zece zile  41 de spectacole reprezentative din Întreaga ţară, alături de trei producţii teatrale invitate din străinatate şi peste 50 de evenimente conexe au trezit interesul unui mare număr de iubitori ai artei scenei, aflaţi În Bucureşti. 

Solidari cu victimele tragediei petrecute În 30 octombrie În Capitală, organizatorii FNT au reprogramat În cursul lunii noiembrie patru dintre spectacolele ultimelor două zile de Festival.

La Închiderea editţei aniversare, criticul de teatru Marina Constantinescu – directorul artistic al FNT, declara În exclusivitate pentru Radio România:

“Încheiem acest festival naţional de teatru şi ea de-a 25-a ediţie. Sigur că avem bucuria unui lucru muncit mult, consistent şi foarte provocator pentru public, dar suntem marcaţi şi şocaţi de tragedia pe care o trăim. Ce pot să spun e că sunt cu sufletul şi cu gândul alături de cei care au dispărut, alături de familii, alături de cei care sunt În spital şi luptă pentru viaţă, sunt alături de medicii şi de tot echipajul medical care zi şi noapte, Într-un act de devoţiune totală şi necondiţionată, luptă Împreună şi pentru fiecare dintre cei aflaţi În această suferinţă. Sutnem solidari şi cred că orele din ultimul interval de timp arată că totuşi românii pot să fie Împreună În astfel de momente, În care suntem conştienţi că trăim Într-o Românie dezechilibrată, Într-o Românie fără sistem, fără legi, Într-o Românie În care “se poate şi aşa”. Am continuat acele spectacole din FNT adaptându-ne programul, aşa cum zilele de doliu impun. Poate că şi această experienţă a dovedit că ştim să fim Împreună şi probabil că pentru noi, oamenii de teatru, momentul de reculegere În care liniştea ţiuitoare şi absolută a pus stăpânire pe săli Întregi de teatru, şi pe gândurile şi suferinţa noastră, ne aduce Împreună. Cred că Într-adevăr arta ne aduce Împreună şi ne salvează sufletele, şi aici pe pământ, şi În cer.”