class="">Tinerii la FNT

Tinerii la FNT

22 mai 2013,  Articole

 

Tinerii la FNT

 

Festivalul Naţional de Teatru Începe azi la Bucureşti! În săli de teatru sau cinematograf, centre culturale, ceainării sau cluburi, dar şi În Pasaj Universitate / o premieră În festival. Amplasat În inima Capitalei, punctul Info FNT este un spaţiu destinat marelui public interesat să afle ce se Întâmplă timp de zece zile teatrale / spectacole, concerte, expoziţii, colocvii şi ateliere, lansări de carte. Animat de studenţi ai Facultăţii de Teatru din UNATC “I.L. Caragiale”, punctul de informare se adresează În special tinerilor.

Sub titlul Tinerii la Info FNT, săptămâna viitoare Îi aduce În mijlocul mulţimii / pentru autografe şi dialoguri cu publicul / pe tinerii creatori invitaţi În festival. Luni, 28 octombrie, la ora 17:30, compozitorul Tibor Cári va susţine un scurt recital live, extras din spectacolul Muzica Teatrului, pe care Îl va prezenta În FNT alături de Theatre Fleas Orchestra. Sunet, atmosferă şi senzaţii inedite pentru spaţiul din pasaj. Marţi, miercuri şi vineri este rândul tinerilor regizori să se lase luaţi la Întrebări de spectatorii curioşi, la aceeaşi oră 17:30. Alexandru MâzgăreanuVlad Cristache şi Ovidiu Caiţa sunt cei trei creatori ale căror producţii au fost selectate În secţiunea Teatrul de mâineA douăsprezecea noapte de William Shakespeare / Teatrul “Regina Maria” Oradea, Urâtul de Marius von Mayenburg / Teatrul de Comedie, Paparazzi sau Cronica unui răsărit de soare avortat de Matei Vişniec / Teatrul de Nord Satu Mare.

Joi, 31 octobrie, la ora 17:30, Marius Manole va fi, la rândul său, protagonistul sesiunii de autografe şi a dialogului cu publicul. Actorul este prezent În festival cu spectacolele Năpasta / Teatrul Naţional Bucureşti şi Însemnările unui nebun / ArCuB, În regia de-a pururea tinerilor Radu Afrim şi Felix Alexa. Dar, pe lângă autografe şi răspunsuri la Întrebări, bucureştenii vor avea parte, zilnic, de tot felul de concursuri pe teme teatrale. Ele vor avea loc la orele 14:00, 17:00 şi 19:00, iar premiile sunt mai mult decât tentante: invitaţii la spectacole, albume de artă, cataloage FNT. Nu În ultimul rând, la punctul de informare va funcţiona permanent un stand de carte.  

Între două drumuri sau Între două spectacole, pe grabă sau pe Îndelete, vă aşteptăm la punctul Info FNT din Pasaj Universitate. Festivalul poate să Înceapă!