class="">Festivalul Național de Teatru, pentru al doilea an consecutiv sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Festivalul Național de Teatru, pentru al doilea an consecutiv sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura la București, între 21 și 30 octombrie, se bucură de Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, pentru al doilea an consecutiv.

20 septembrie 2016,  Comunicate de Presa

Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura la București, Între 21 și 30 octombrie, se bucură de Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, pentru al doilea an consecutiv.

„Suntem deosebit de onoraţi de atenţia pe care Preşedinţia României, cu precădere domnul Klaus Werner Iohannis, o acordă din nou fenomenului cultural reprezentat de Festivalul Naţional de Teatru, arătând prin aceasta respectul cuvenit unei bresle care Îşi coagulează creativitatea În cadrul celui mai important eveniment pentru teatrul din România şi aşezându-l astfel intre priorităţile naţionale În domeniul culturii”, sublinia directorul Festivalului, Marina Constantinescu, care a gândit ediţia din 2016 „ca pe un manifest Împotriva distrugerii aristocraţiei culturii, a valorilor civice, a lumii profunde, normale şi aşezate. Un altfel de a fi Împreună, o vreme, ca să ne păstram verticalitatea, moralitatea şi visele“.

Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Național de Teatru va arăta, timp de zece zile, valoarea din acest moment a teatrului românesc, prin 40 de spectacole selecționate, care vor fi prezentate În sălile instituțiilor de spectacol din București.

Pe lângă cele 40 de producţii teatrale naţionale, trei creatori străini de elită Își vor aduce spectacolele În Capitală: Lev Dodin, Angelin Preljocaj și Carolyn Carlson, in calitate de invitati speciali ai Festivalului National de Teatru.

Foto: presidency.ro