class="">Lansarea volumului „Parisul personal. Familia din Rivoli 18“ de George Banu, 23 octombrie, la librăria Cărturești Verona

Lansarea volumului „Parisul personal. Familia din Rivoli 18“ de George Banu, 23 octombrie, la librăria Cărturești Verona

Duminică 23 octombrie, Librăria Cărturești Verona a găzduit lansarea celui de-al treilea și ultim volum ”Parisul personal (Familia din Rivoli 18)” semnat de bine-cunoscutul critic de teatru George Banu. Acest volum conturează o familie imaginară în strada Rivoli din Paris, compusă din diferite obiecte cumpărate de autor și care capătă personalitate, un parcurs biografic și contextualitate în viața sa.

24 octombrie 2016,  Articole

Duminică 23 octombrie, Librăria Cărturești Verona a găzduit lansarea celui de-al treilea și ultim volum, „Parisul personal (Familia din Rivoli 18)”, apărut la Editura Nemira, semnat de binecunoscutul critic de teatru, profesor şi eseist, George Banu. Acest volum conturează o familie imaginară În strada Rivoli din Paris, compusă din diferite obiecte cumpărate de autor și care capătă personalitate, un parcurs biografic și contextualitate În viața sa.

Click pe imagine pentru a vedea o galerie foto de la eveniment

Marina Constantinescu, directorul artistic și selecționerul FNT, a vorbit despre faptul că refugiul personal binefăcător, creat de aceste personaje ne-concrete, dar foarte reale, cu care autorul Întreține o relație intimă, este o sursă de energie pentru interacțiunile cu ceilalți, cei din viața teatrului precum și din cea cotidiană. Marele merit al acestor personaje este că sunt mute. ”Noaptea este timpul spectacolului”, a spus George Banu, „dar și timpul când te Întâlnești tu cu tine”, iar noaptea este timpul favorabil discuțiilor cu această familie extraordinară.

Jurnalul indirect pe care Îl regăsim În paginile cărții continuă periplul autorului prin Paris: după primele două volume În care personajul principal este Parisul concret, respectiv cel personal, aici suntem conduși prin Parisul din interiorul poveștilor personale ale lui George Banu, Parisul poveștilor foarte personale, deloc Întâmplătoare.

Cartea de față este, de asemenea, și rezultatul prieteniei dintre criticul de teatru și fotograful Mihaela Marin, cea care dă viață acestor obiecte / familie În ochii cititorilor. Ea a vorbit la lansare despre cum a Învățat să Îl privească și Înțeleagă pe George Banu și universul lui prin intermediul imaginilor.

În textele și imaginile acestui volum veți descoperi un George Banu cu un savuros talent de povestitor, dincolo de poveștile de pe scena teatrală, despre care cei prezenți la lansare au spus că speră să fie chiar Începutul unei noi cariere pentru autor, cea de povestitor sau, de ce nu, de romancier.

Mai multe imagini de la eveniment găsiți aici.