class="">Lev Dodin, la „Nocturne“, cu Marina Constantinescu

Lev Dodin, la „Nocturne“, cu Marina Constantinescu

În anul 2006, cu ocazia participării în cadrul FNT cu piesa "Cevengur", Lev Dodin venea în România şi accepta propunerea Marinei Constantinescu, realizator TVR 1, de a lua parte la povestea "Nocturne".

29 septembrie 2016,  Articole

În anul 2006, cu ocazia participării În cadrul FNT cu piesa "Cevengur", Lev Dodin venea În România şi accepta propunerea Marinei Constantinescu, realizator TVR 1, de a lua parte la povestea "Nocturne".
 
Şi, pentru că lucrurile care se repetă contează, la zece ani distanţă de la acel moment magic, Dodin revine pe scena românească de teatru cu "Livada de vişini", la FNT 2016. În cinstea celui care nu şi-a propus niciodată să-şi seducă publicul, dar este un mare seducător, Televiziunea Română a programat această ediţie marţi, 4 octombrie, de la ora 17.00, pe TVR 1.
 
Născut În 1944, Dodin şi-a Însuşit mult din forţa locului În care soarta (sau nu) a hotărât să se nască - Siberia. Pariul său profesional rămâne acela de a atrage la teatru tocmai pe acei oameni care nu sunt familiarizaţi cu fenomenul - "Teatrul va fi mereu În afara consumului. Suntem legaţi de oameni prin alte fire..."
dodin
 
Şi, pentru că teatrul aminteşte constant oamenilor că fac parte dintr-un Întreg, Lev Dodin rămâne credincios ideii de "atelier", lucrând ani buni cu aceeaşi trupă şi Înţelegând pe deplin necesitatea omului de a se obişnui cu anumite deprinderi.
 
Lev Dodin - "În faţa perfecţiunii toţi suntem neputincioşi. Dar trebuie să tindem spre ea!"
 
Despre valoare, tenacitate, intuiţie şi şansă, Într-o poveste "cu repetiţie". La "Nocturne".