class="">Oana Pellea: „FNT poate să fie FaN Teatru și mai poate să fie FaNtasTic”

Oana Pellea: „FNT poate să fie FaN Teatru și mai poate să fie FaNtasTic”

Actrița Oana Pellea recomandă spectacolul „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, în care o putem vedea și în Festivalul Național de Teatru.

12 octombrie 2016,  Articole

Actrița Oana Pellea recomandă spectacolul „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, În care o putem vedea și În Festivalul Național de Teatru.

„E un spectacol care vorbește despre familie și despre noi toți, despre comunicare și non-comunicare, despre mamă-tată, despre viață. E păcat să nu-l vedeți”, spune actrița despre spectacolul „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, În regia Marianei Cămărăşan.

„Aș vrea să văd spectacolele din provincie, aș vrea să văd Livada de vișini, a lui Dodin, pe care Îl ador, mi-am și oprit bilet. Din păcate, nu o să pot să văd tot, pentru că am și turneu În țară În perioada aceea”, mai spune Oana Pellea.

INFO:

Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice

de Paul Zindel

Traducerea: Iulia Necoară

Adaptarea: Mariana Cămărăşan

Distribuția:

Betty: Oana Pellea

Nanny: Alexandrina Halic

Ruth: Florina Gleznea

Tilly: Cristina Casian

Regia: Mariana Cămărăşan

Scenografia: Vladimir Turturică

Ilustrație muzicală: Mariana Cămărăşan

Light Design: Ștefan Vasilescu

Durata: 2h (fără pauză)

Teatrul Metropolis, Bucureşti

Efectul razelor gamma… ne propune fascinanta Întâlnire cu o mare artistă a teatrului românesc, Oana Pellea. Şi cu un text pe măsură, extrem de actual, aspru pe alocuri, dar din care nu lipsesc umorul şi ironia. Căci Beatrice (Oana Pellea) este o mamă singură cu două adolescente, una traversând o traumă sexuală, cealaltă pasionată de biologie şi viaţă. Spectacolul ne vorbeşte despre complicata relaţie dintre generaţii, despre disperarea unei femei ce traieşte cu grija zilei de maine, dar şi despre speranţă, căci Tillie creşte iepuri, visează la atomi, speră… şi crede În efectul razelor gamma asupra crăiţelor.